×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fel av präst att bemanna kulspruta

2011-04-29, Tidningenvision.se

Domkapitlet i Härnösand fick reda på att en fältpastor i Afghanistan bemannade en kulspruta under en transport. Efter en utredning får prästen kritik för sitt agerande.

Prästen skrev i en tidningskrönika att han tillfälligt bemannade kulsprutan under en transport i Afghanistan. Detta trots att han var en non-kombattant i styrkan,vilket innebär att hans uppgift inte är att strida. Domkapitlet gjorde en utredning och kom fram till att prästens agerande var olämpligt.

–En svensk fältpastor bär vapen, men endast som självskydd och inte för att skydda andra, säger stiftsjuristen Marie-Louise Olsson Rautalinko, i ett pressmeddelande.

Prästen har även fått kritik av sin närmaste chef, som i ett yttrande skriver till domkapitlet att han ändå har förtroende för prästen. Prästen har också själv förklarat att han insett att han gjorde fel.

Domkapitlet nöjer sig med att rikta kritik mot fältprästen och kommer inte att vidta ytterligare disciplinära åtgärder.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum