×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Får stockholmarna att flytta

2011-04-19, Tidningenvision.se

Namn: Susanna Skatteboe. 
Ålder: 41 år. 
Titel: Informatör, ambassadör, säljare. 
Arbetsplats: Nyköpings kommun.
Familj: Sambo, sedan 25 år, tre barn (16, 14 och 12 år).
Lön: 27 100 kronor/månad.
Bor: Harg, tre  kilometer utanför Nyköping.
Intressen: Dansar salsa, åker båt, kör motorcykel.

Susanna Skatteboes jobb går ut på att locka folk att bosätta sig i Nyköping. Drömmen om ett enklare liv nära naturen och mer boyta för pengarna är det som ska få stockholmarnas flyttlass att rulla.

Den som är intresserad av att lämna hetsen i Stockholm och bege sig till Nyköping med 51 000 invånare, uppmanas på stora affischer i tunnelbanan att ringa Susanna. Telefonen är påslagen både kvällar och helger.

Hur är det att jobba på det sättet?
– Det är en livsstil, jag blir inte sur om någon ringer en fredagskväll. Jag brinner för service och vill att folk ska känna sig välkomnade.

Hur kommer det sig att kommunen lagt upp kampanjen på det här sättet?
– Vi vill sticka ut genom att vara personliga. När folk ringer och vill veta mer om Nyköping tar jag mig tid att prata med dem, ibland kan ett samtal vara upp till en halvtimme. Jag antecknar deras frågor och vad som är viktigt för dem. Det kan till exempel vara en barnfamilj som bor i Stockholms innerstad och som lessnat på att skjutsa barnen överallt och som vill bo nära en idrottsanläggning och en skola. Eller en pensionär med två hundar som gärna vill bo i ett område med bra promenadstigar. Sedan skickar jag ett personligt brev eller mejl med förslag på bostadsområden som skulle kunna passa just deras önskemål.

Hur många är det som ringer under en dag?
– Det är lite olika, men under de fyra veckor varje år som vi har reklamkampanjer brukar det bli mellan fem till åtta samtal eller personliga besök per dag.

Vad gör du mer förutom att prata i telefon?
– Jag tar också med familjer som är intresserade av att se Nyköping på guidade turer om de vill. Många stockholmare har ju ingen bil så då hämtar jag vid tåget och kör runt och visar staden. Först åker vi till stadshuset och jag informerar lite om kommunen och sedan kanske till något villa- eller annat bostadsområde och till någon skola. Varje år har vi också en guidad buss- och båttur som flera familjer kan vara med på.

Varför vill Nyköpings kommun att fler ska flytta dit?
– Ju fler som flyttar hit desto större möjligheter har vi att behålla den kommunala servicen. Förra året var nettoinflyttningen 435 personer, vilket är väldigt bra. Det vanliga är ju att kommuner med mindre än 70 000 invånare krymper, men det har inte Nyköping gjort sedan kampanjen Bo i Nyköping, som jag jobbar med, startade 2003.

Vad vill de som funderar på att flytta till Nyköping veta?
– I vilken del av staden det är bäst att bo och i vilken skola det är bäst att gå. De vill att jag ska vara ärlig och också berätta om sådant som inte är bra.

Är du det då?
– Ja, jag talar om att en del kan uppleva att de inte blir så bra bemötta av nyköpingsborna. Det finns ju de som inte vill att staden förändras. Därför är det viktigt för oss på kommunen att berätta att utan inflyttarna skulle vi inte kunna behålla all den kommunala service som vi har idag.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum