×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Emma – en livfull förmån

2011-04-14, Tidningenvision.se

Informatören Lina Beutler fick provrörsbefruktning som löneförmån genom ett bruttolöneavdrag. För arbetsgivaren var det en enkel punktinsats med samma skatteupplägg som vid köp av en personaldator. För Lina Beutler och hennes man har det förändrat livet.

– Det är svårt att tänka sig ett liv utan Emma. Jag är väldigt glad att jag har en arbetsgivare som försöker se till hela människan, säger Lina Beutler, informatör i Svenska kyrkan i Märsta.

Sin äldsta dotter, Elin, fick Lina Beutler och hennas man Thomas genom så kallad IVF-behandling, som bekostades av Stockholms läns landsting. Men för att få ytterligare ett barn var familjen hänvisad till privata alternativ.

Själv säger Lina Beutler att hon på jobbet alltid har pratat öppet om att hon och hennes man var ofrivilligt barnlösa. Så när hon tog upp saken med sin chef kom frågan om provrörs­befruktning inte som någon total överraskning.

– Jag kan tänka mig att många inte skulle våga dra in sitt privata liv. Men vi är en liten arbetsplats med bra arbetsklimat så det kändes helt naturligt.

Allt som krävdes var en snabb koll med Skatteverket för att se vilka regler som gällde för beskattning av förmånen. Sedan var det grönt ljus.

Lina Beutler konstaterar att det varken är krånglig eller särskilt dyrt för arbetsgivaren att ordna med ett bruttolöneavdrag.  Upplägget är detsamma som när anställda köper en personal­dator.

– Hittills har jag inte hört ett enda bra argument varför provrörsbefruktning inte borde erbjudas som löneförmån. Dessutom ställer en smart arbetsgivare upp när en anställd behöver hjälp. Det är ett sätt att visa att det är en bra arbetsplats dit man kan komma med hela sin person.

När löneavdraget väl skulle göras undrade en kollega på löneavdelning om Lina Beutler kanske ville dela upp beloppet på sex månader i stället.

– Det var väldigt omtänksamt. Nu behövdes inte det eftersom vi redan hade sparat ihop pengarna.

Hur har det här påverkat din syn på arbetsgivaren?

– Först tyckte jag att det var helt naturligt att de ställde upp, men efteråt har jag insett att det nog är ganska unikt, säger Lina Beutler.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum