×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Djurskyddet har blivit effektivare”

2011-04-12, Tidningenvision.se

Djurskyddet har blivit bättre och mer likvärdigt sedan länsstyrelserna tog över ansvaret från kommunerna. Det är en av slutsatserna i en sammanställning som Jordbruksverket har gjort.

I januari 2009 tog länsstyrelserna över djurskyddskontrollerna från kommunerna. Tanken var att tillsynen skulle bli mer likvärdig och effektiv, men från flera håll har det sedan dess framförts kritik om att pengarna inte räcker till i det nya systemet.

En jämförelse mellan år 2009, länsstyrelsernas första år, och 2010 visar enligt Jordbruksverket att länsstyrelsernas djurskyddskontroller har blivit mer effektiva. Antalet förelägganden och omhändertaganden till följd av brister i djurhållning har ökat väsentligt.

Antalet förelägganden ökade från 1 070 till 1 452 och antalet omhändertaganden ökade från 629 till 970. I ett pressmeddelande konstaterar Jordbruksverket att det är ett tecken på att tillsynen har blivit mer likvärdig och rättssäker än när kommunen hade ansvaret.
 
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum