×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister i stöd till långtidsarbetslösa

2011-04-26, Tidningenvision.se

Jobb- och utvecklingsgarantin måste leda till att fler arbetslösa får jobb. Det tycker regeringen som vill bland annat tänker öka kontrollen av företag och organisationer som får bidrag för att sysselsätta långtidsarbetslösa.

Det är framför allt den så kallade Fas 3 i jobb- och utvecklingsgarantin som regeringen vill se över. Det berör cirka 26 000 personer som varit arbetslösa i genomsnitt åtta år och som redan deltagit i olika arbetsmarknadsåtgärder i tre år.

Bland annat ska regeringen öka kontrollen av dem som anordnar sysselsättning till deltagarna i Fas 3. Det är företag, kommuner och organisationer som får 225 kronor per dag och person de sysselsätter. Regeringen tänker se över bidragets kontruktion och Arbetsförmedlingen ska granska att samtliga 8 000 anordnare erbjuder en meningsfull sysselsättning och en bra arbetsmiljö.

–Bidraget ska inte kunna missbrukas och felaktiga utbetalningar ska kunna krävas tillbaka. Varenda satsad skattekrona ska gå till att hjälpa människor att komma i jobb, sade arbetsmarknadsminsiter Hillevi Engström (M) när hon presenterade regeringens planer.

Regeringen överväger också att göra det möjligt för deltagare i Fas 3 att gå kortare utbildningar. Förutsättningen är att det finns ett jobberbjudande från en arbetsgivare som vill att personen ska gå utbildningen.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum