×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister i socialtjänstens registerutdrag

2011-04-05, Tidningenvision.se

Det finns brister i informationsutbytet mellan socialtjänsten och de statliga myndigheterna. Det visar en granskning som Datainspektionen gjort.

Sedan 1 januari 2009 har socialnämnderna direktåtkomst till vissa statliga myndigheters register. Inhämtning av att uppgifter i registren ska minska felaktiga utbetalningar i välfärdssystemen.

Datainspektionen, DI, har granskat två statliga myndigheter och två socialnämnder för att se hur informationsutbytet går till. DI har hittat flera brister både hos nämnderna och myndigheterna.

Den statliga myndigheten måste försäkra sig om att socialnämnden bara hämtar information som rör pågående ärenden. Den ena myndigheten hade begärt en sådan försäkran men den andra hade inte gjort det.

Trots att socialnämnden bara får hämta uppgifter om pågående ärende hade den ena nämnden inga begränsningar i IT-systemet. Det medförde att handläggarna kunde söka fritt i myndighetens register.

Både myndigheter och socialnämnder måste ha dataloggar som ska upptäcka fel i hanteringen. Granskningen visar att det även fanns brister in den kontrollen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum