×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Borg tror på 40 000 nya kommunjobb

2011-04-13, Tidningenvision.se

Finansminister Anders Borg (M) räknar med överskott i statens finanser i år, minskande arbetslöshet och 40 000 nya jobb i kommuner och landsting de kommande åren. Det sade han när han presenterade vårpropositionen i dag.

Men trots att den svenska ekonomin är stark finns det enligt Anders Borg flera orosmoln som kan påverka Sverige negativt. Många länder runt om i världen är tungt skuldsatta och konkurrensen för de svenska företagen, inte minst från Kina, är hårdare än någonsin.

Regeringen tror att arbetslösheten kommer att minska, från 7,3 procent i år, till 6,6 procent nästa år och 5,8 2013. Lönerna kommer att öka med knappt 3 procent i år och mellan 3 och 4 procent de kommande åren. Anders Borg säger att det kommer att krävas återhållsamhet från löntagarna för att inte inflationen ska drivas upp och hämma jobbtillväxten.

Finansministern sade också att även kommunerna och landstingen kommer att ha en stark tillväxt de närmaste åren. Krisens påverkan på kommunerna blev kortare än beräknat och i år kommer verksamheterna att öka med 11 000 nya jobb. Fram till 2015 beräknas kommunerna och landstingen öka med 40 000 anställda.

Regeringen fortsätter satsningen på att sänka skatten på arbete, medan skatterna på alkohol och tobak höjs. Även pensionärer får en skatteminskning på ungefär 100 kronor i månaden. Brytgränsen för att betala statlig skatt, i dag på 32 000 kronor i månaden, kommer också att höjas. Något som TCO:s ordförande Sture Nordh tycker är bra.

– Den behöver höjas i takt med att lönerna ökar för att inte utbildning ska straffbeskattas, säger han.

Han är dock kritisk till att regeringen vill sänka skatterna på arbete för femte gången samtidigt som en sjätte sänkning aviseras, vilket enligt TCO kostar mellan 12 och 20 miljarder kronor.

– Pengarna som nu kommer staten till del borde användas till investeringar för framtiden och inte till jobbskatteavdrag. Med den arbetslöshet vi har är betydligt mer pengar till utbildning det bästa vi kan använda pengarna till, säger Sture Nordh.

Även oppositionen är kritisk till Anders Borgs skattesänkningar och vill i stället se större satsningar på välfärden.

– Jag besöker många sjukhus, vårdcentraler, äldreboenden där personalen går på knäna, säger Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt, till Dagens Nyheter.
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum