×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avstängd personal tillbaka i omsorgen

2011-04-14, Tidningenvision.se

Fem anställda i natteamet på ett äldreboende i Karlskrona stängdes av då dagpersonalen upptäckte att larmet hos en äldre man var urkopplat. Nu får de komma tillbaka till jobbet efter stark kritik från äldrechefen.

När dagpersonalen upptäckte att kontakten till larmet vid den äldre mannens säng var utdragen anmälde de saken till områdeschefen och gjorde en lex Sarah-anmälan, skriver Blekinge Läns Tidning.

Fem anställda i natteamet stängdes av och äldreomsorgen startade en utredning.  Den visade enligt äldrechefen Per Jonsson att det avstängda larmet inte var en engångsföreteelse utan snarare ett ”sätt att jobba”.

– Men det ska inte hända igen. Det är självklart att vi inte ska stänga av någons larm bara för att en personal tror ”att en boende ringer i onödan”, säger Per Jonsson.

Utredningen visade också att en 86-årig kvinna inte haft någon tillsyn under hela natten då det utdragna larmet upptäcktes.

Alla fem som stängdes av har nu åter fått börja jobba men har fått skarp kritik av äldrechefen Per Jonsson.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum