×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställdas barn ges förtur till feriejobb

2011-04-11, Tidningenvision.se

Barn till anställda på det kommunala bolaget Skellefteå Kraft har förtur till feriejobb.

”Ange om du har någon anhörig som arbetar inom Skellefteå Kraft, skriv namn och relation”. Så formulerar sig det kommunala bolaget på sin hemsida, där man vänder sig till sommarjobbssökande, enligt Västerbottens Folkblad, VF.

Det har fått politiker i kommunen att reagera. Folkpartisterna Ida Lindh och Lars Åhman anser att alla ungdomar som söker sommarjobb inom kommunen ska ha samma möjligheter. De kräver därför att jobben i stället ska tillsättas genom lottning.

Gerd Linder, personalutvecklare på Skellefteå Kraft, bekräftar förtursregeln.

– Så här har vi gjort under alla år. Det handlar om ett fåtal enkla sommarjobb, och någonstans ska vi dra gränsen, säger hon till SKTF-tidningen.

Gerd Linder är dock beredd att ändra på den gamla traditionen.

–Om det blir ett sådant här liv som har varit nu och allmänheten inte tycker att det är okej så skippar vi det i fortsättningen.
 
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum