×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställd i hemtjänsten åtalad för mutbrott

2011-04-28, Tidningenvision.se

En anställd inom hemtjänsten i Säffle kommun anklagas för att ha tagit emot 50 000 kronor av en vårdtagare. Nu har hon åtalats för mutbrott.

Enligt åtalet ska kvinnan vid tre tillfällen under våren 2009 ha tagit emot sammanlagt 50 000 kronor av vårdtagaren. Kvinnan har erkänt att hon tagit emot pengarna men förnekar att hon begått något brott.

Chefsåklagare Alf Johansson på Riksenheten mot korruption, som väckt åtal mot kvinnan, säger att liknande anmälningar mot hemtjänsten är relativt vanliga i förhållande till de övriga anmälningarna som kommer till enheten. Det handlar inte bara om gåvor från vårdtagare till anställda utan också om lån och testamenten.

–I en sådan anställning får man inte ta emot gåvor eller annat från dem som man vårdar, säger Alf Johansson.

Vad kan man göra som chef för att förhindra anställda att ta emot gåvor?

–Det åligger enhetschefer och verksamhetschefer att aktivt informera undersköterskorna om vad som gäller. Inom hemtjänsten kan det lätt utvecklas ett tacksamhetsförhållande där vårdtagaren gärna vill ge bort någonting till den som vårdar. Det får inte misstänkas att man får bättre vård bara för att man skänker saker eller pengar, säger Alf Johansson.

Kan även chefer straffas om anställda tar emot mutor?

–En chef som öppet tillåter det kan straffas för medhjälp till mutbrott. Chefen kan också straffas för underlåtenhet om den som tar emot gåvan vet att chefen inte bryr sig om det, säger Alf Johansson.
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum