×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allmännyttan måste riva 7 600 lägenheter

2011-04-26, Tidningenvision.se

103 kommuner har så svag bostadsmarknad att de kommer att tvingas riva fastigheter. Akut behöver 3 600 lägenheter rivas och på sikt måste 7 600 bort.

Det är Statens bostadskreditnämnd, BKN, som kan ge stöd till kommunala bostadsbolag, som analyserat läget för bolagen.

BKN konstaterar att en tredjedel av kommunerna har så svag bostadsmarknad att de snart riskerar att ha för många lägenheter, skriver tidningen Bofast. Framför allt handlar det om kommuner med färre än 76 000 invånare som har en minskande befolkningsmängd.

82 kommuner har ett akut behov av att riva lägenheter för att nå målet på att maximalt två procent av lägenheterna är tomma.

–Ungefär 3 600 lägenheter behöver avvecklas akut i de här kommunerna, säger Rolf Westerlund, stabschef på BKN.
Fortsätter befolkningsminskningen i de mest utsatta kommunerna kommer ytterligare 4 000 lägenheter att behöva rivas fram till 2015.

Totalt beräknas rivningarna kosta två miljarder kronor. Kommunerna får själva bekosta rivningarna men kan i vissa fall få stöd av BKN.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum