×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Akut brist på tandsköterskor i norr

2011-04-18, Tidningenvision.se

Folktandvården i Norrbotten har stor brist på tandsköterskor. Nu startar de fyra nordligaste landstingen en gemensam utbildning.

- Vi har brist på tandsköterskor och behovet är stort. Vi har svårt med vikarier och ännu svårare att tillsätta tjänster, säger personalspecialisten Lena Häggbom på Folktandvården i Norrbotten, till Sveriges Radio Norrbotten.

Bristen är allra störst i de små kommunerna i östra Norrbotten. I vissa fall tvingas enhetschefer gå in och göra tandsköterskornas jobb och ibland lånar klinikerna personal av varandra.

Rekryteringsbehovet är stort även på längre sikt. Fram till 2020 går 150 tandsköterskor i pension. De fyra nordligaste landstingen Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland startar därför till hösten en gemensam yrkeshögskoleutbildning för tandsköterskor på tre terminer.

Den första klassen med 30 utbildningsplatser startar i augusti i år och våren 2013 startar en ny med ytterligare 30 platser.
.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum