×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

55 varslas om uppsägning på SL

2011-04-12, Tidningenvision.se

55 anställda på Storstockholms lokaltrafik, SL, varslas om uppsägning. Samtidigt är 68 tjänster vakanta.

I vintras kom beskedet om att SL skulle banta personalstyrkan, från 710 till 577 tjänster, främst inom administrationen, för att möta landstingets tidigare krav på effektiviseringar och omorganisation. All personal fick då söka de tjänster som ska finnas i den nya organisationen.

Tjänsterna räckte förstås inte till alla, och nu har 55 av de anställda, varav knappt hälften är SKTF-medlemmar, varslats om uppsägning. Samtidigt saknas personal till 68 tjänster.

–SL ska byta fokus och bli en professionell upphandlingsorganisation när det gäller kollektivtrafik, och det gör att vi får en annan profil på medarbetarnas kompetens, säger Björn Holmberg, stabschef på SL.

Han menar att SL behöver fler jurister och erfarna upphandlare. Men SKTFs avdelningsordförande, Arne Grundberg, tycker att fler av de anställda borde få stanna i företaget.

–Vi har i förhandlingarna pekat på att de som har ett litet kompetensgap borde kunna kompetensutvecklas. Samtidigt har det inte varit mycket till förhandlingar, eftersom SL inte har lyssnat på våra propåer, säger Arne Grundberg.

Björn Holmberg har en annan åsikt.

–Som alltid i förhandlingar har det varit ett givande och ett tagande. Facken har kommit med kloka synpunkter som i flera fall har ändrat arbetsgivarens syn. Det har exempelvis inneburit att personer som först har blivit oplacerade har kunnat behålla sina tjänster, bland annat genom kompetenshöjning.

Björn Holmberg säger också att de som sägs upp kommer att erbjudas hjälp med att söka nya jobb, till exempel genom betalda utbildningar och coachning.

SKTF ska nu fortsätta att förhandla med SL för att försöka rädda fler jobb.

–Förhoppningarna är väldigt små, men det kan nog leda till diskussion i några fall, säger Arne Grundström.

Den första maj sjösätts den nya SL-organisationen. Då lär alltså 55 anställda ha sagts upp, 48 har gått i avtalspension och ett mindre antal har slutat på egen begäran.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum