Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utträde ur Vision

Funderar du på att lämna Vision av andra skäl än att du byter jobb eller går i pension? Vi hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap och alla de förmåner och tjänster vi erbjuder. Om du vill begära utträde finns det några saker som du behöver tänka på.

Tänk på det här innan du ansöker om utträde

  • Du förlorar din inkomstförsäkring. Utan inkomstförsäkringen får du maximalt runt 14 500 kronor i månaden efter skatt om du blir arbetslös, eftersom a-kassan har ett inkomsttak på 25 025 kronor. Med inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet kan du fortfarande få upp till 80 procent av din a-kassegrundande inkomst efter skatt. Det kan bli en väldigt stor skillnad.

  • Har du tecknat försäkringar genom Vision? Var noga med att se över vad ditt fortsatta försäkringsskydd skulle kosta utan ditt medlemskap. Premierna för Visions medlemsförsäkringar är ofta så låga att du sparar in din medlemsavgift jämfört med andra försäkringar. Tänk också på att du behöver fylla i en hälsodeklaration om du ska nyteckna en livförsäkring någon annanstans.

  • Du kan inte få rättshjälp. Utan ett fackförbund kan du inte få någon rättshjälp om det skulle uppstå problem på din arbetsplats. Genom medlemskapet i Vision kan du få hjälp av dina lokala fackliga ombud, regionala ombudsmän, rådgivare på Vision Direkt och våra förbundsjurister.

Du behövs!

Dina rättigheter och förmåner du har på jobbet bestäms till största delen av ditt kollektivavtal. Utan kollektivavtal finns ingen garanti för tjänstepension, årlig löneöversyn, övertidsersättningar, extra sjukförsäkring, föräldrapenningtillägg och allt möjligt som kan ingå i kollektivavtalet.

Om du inte är med i Vision, blir det svårare att behålla och förbättra alla förmåner som vi avtalat om genom åren. Den svenska modellen är att jobbvillkoren bestäms i kollektivavtal mellan arbetsgivare och fack, och inte i lagar som i många andra länder. Förlorar facket sina medlemmar är det till slut arbetsgivaren själv som bestämmer villkoren.

Det här tjänar du på kollektivavtalet

Utträde ur Vision

Om du ändå vill lämna Vision ska du kontakta Vision, telefon 0771 44 00 00, välj knappval 3 (sedan knappval 3). Vi skickar en utträdesanmälan, eftersom utträdet ska vara skriftligt. Uppsägningstiden är tre månader och börjar räknas från den sista dagen den månad en skriftlig ansökan har kommit in till Vision.

Utträde ur A-kassan Vision

Om du vill lämna a-kassan, behöver du göra en separat utträdesansökan till a-kassan.

Avsluta medlemskapet i a-kassan (akassanvision.se)

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar