Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lana studerade utsatta barn i Sydafrika

Lana Marinkovic pluggar till socionom och reste till Kapstaden i Sydafrika för att bedriva fältstudier på en grundskola och ett barnhem. Visions internationella studentstipendium bekostade resan. Läs Lanas berättelse.

Under min tredje termin på socionomprogrammet fick jag möjligheten att bedriva mina fältstudier i Kapstaden, Sydafrika. Det var en möjlighet som jag inte ville gå miste om, vilket jag gjorde helt rätt i eftersom denna resa var väldigt lärorik, både i utbildningssyfte och i min personliga utveckling. Resan gav mig nya perspektiv och varje dag lärde jag mig något nytt.

Tack vare organisationen Southern Ambition South Africa fick jag bedriva mina fältstudier på ett placeringshem för barn under 18 år som inte längre kunde vistas i sin hemmiljö samt på en grundskola i Kapstadens utkant.

Sydafrika är ett land där ungefär 98 procent av befolkningen är läs- och skrivkunniga. Trots detta är antalet arbetslösa unga kvinnor 52,5 procent. Detta innebär alltså att hälften av alla unga kvinnor i Sydafrika är arbetslösa trots kompetens. Detta var något som fångade min uppmärksamhet och något som jag kände att jag ville engagera mig i. Varför är det så pass många unga kvinnor som hålls utanför arbetsmarknaden? För att få en större inblick i detta startades en så kallad diskussionsgrupp på en av skolorna i Kapstaden. Denna hade som syfte att motivera flickor i 11-14 års ålder till att våga drömma och sedan följa den drömmen.

Genom samtal med flickorna lärde jag mig att det inte berodde på bristande engagemang från deras sida att arbetslösheten var hög. Flickorna drömde om att bli läkare, arkitekter och artister. Dessa drömmar var för dem viktiga och lika uppnåbara som för någon annan. De visste dock att det skulle bli svårt, att på grund av hur landet såg ut att de skulle behöva kämpa för det men alla var villiga att kämpa för att nå sin dröm. Detta var huvuddelen av projektet, att samtala med de unga flickorna om hur de drömde, hur de skulle uppnå den och vilka hinder de kunde stöta på. Som en annan del i projektet talade jag med rektorn på skolan som också är väldigt engagerade i dessa slags frågor. Hon menade på att den höga arbetslösheten bland unga kvinnor berodde på att många kom från de fattigare områdena kring Kapstaden och att möjligheterna helt enkelt inte fanns. Familjen hade inte råd att skicka flickorna till gymnasiet eller högskola och detta resulterade i att de stannande kvar i samma fattiga område som föräldrarna och oftast blev gravida i ung ålder och därmed blev fast där de nu var. Flickorna var medvetna om att detta var det liv de flesta av dem kunde förvänta sig men trots detta vågade de tro på sina egna drömmar. Projektet lärde mig mycket om vilja och styrka men framförallt hopp. De här unga flickorna lärde mig att hoppet är det sista som lämnar en.

Erfarenheterna från denna resa kommer aldrig att lämna mig, jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv men också om deras kultur och deras liv. Det är något jag kan bära med mig i min kommande yrkesroll som socionom och som jag är säker på kommer gynna mig när det är dags att ge sig ut i arbetslivet.

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar