Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Reseberättelser från Visions internationella stipendiater

Läs reseberättelser från Visions internationella stipendiater, både yrkesverksamma och studerande.

Reseberättelser

Sexuella trakasserier i Sri Lanka

Linda Persson är säkerhetsansvarig på Södermanlands läns landsting. Hon besökte Sri Lanka och träffade fackförbund och kvinnor på arbetsplatser som vittnade om svåra förhållanden. Sexuella övergrepp och trakasserier är vanligare i de boenden som fabriker ordnar åt arbetarna, än på själva arbetsplatsen.

Sexuella trakasserier i Sri Lanka

Arbetsvillkor i Indonesien

Haruna Ohldin pluggar Globala studier på Göteborgs universitet. Hon var i Jakarta, Indonesien för att undersöka fackförbund och kvinnorätts­organisationers perspektiv på kvinnorättsfrågor och strategier för detta.

Haruna konstaterar att fackförbund, som traditionellt varit en väldigt maskulin rörelse, har tagit in fler perspektiv på kvinnospecifika frågor genom exempelvis ”women’s wings” – kvinnoledda avdelningar inom förbunden. Samtidigt är förbunden fortfarande mycket fokuserade på arbetarfrågor, vilket kan göra att kvinnospecifika frågor som mammaledighet och reproduktiva frågor kan ges en ”officiell” men i praktiken ganska tunn röst.

Mens ger upphov till diskriminering

Alice Castensson är student vid Uppsala universitet på kandidatprogrammet för freds- och utvecklingsstudier. Hon var i Uganda under nio veckor från januari 2018, för att undersöka och öka förståelsen för den diskriminering som kvinnor och tjejer utsätts för i samband med menstruation och hur sådan diskriminering kan förebyggas.

Alice menar att en bristfällig tillgång till bra mensskydd och sanitära utrymmen, samt sociala normer och tabun kring mens kan göra att kvinnor exkluderas från samhället.

Flyktingmottagande i Kanada och Sverige

Annika Rosbring arbetar på enheten för flyktingsamordning i Stockholm stad. I september 2017 besökte hon Kanada för att studera det kanadensiska systemet för mottagande av nyanlända flyktingar, och jämföra detta med det svenska. Hon ser att Kanada och Sverige står inför likartade utmaningar – men att lösningarna på många områden ser olika ut, vilket beror på i grunden olika samhällssystem.

Månadens erbjudande

Vision erbjuder dig som är medlem och har Vision-appen unika erbjudanden varje månad.

Månadens erbjudande

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Frågor & svar