Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Reseberättelser från Visions internationella stipendiater

Läs reseberättelser från Visions internationella stipendiater, både yrkesverksamma och studerande.

Sexuella trakasserier i Sri Lanka

Linda Persson är säkerhetsansvarig på Södermanlands läns landsting. Hon besökte Sri Lanka och träffade fackförbund och kvinnor på arbetsplatser som vittnade om svåra förhållanden. Sexuella övergrepp och trakasserier är vanligare i de boenden som fabriker ordnar åt arbetarna, än på själva arbetsplatsen.

Arbetsvillkor i Indonesien

Haruna Ohldin pluggar Globala studier på Göteborgs universitet. Hon var i Jakarta, Indonesien för att undersöka fackförbund och kvinnorättsorganisationers perspektiv på kvinnorättsfrågor samt bådas strategier inför dessa. Haruna konstaterar att fackförbund, som traditionellt varit en väldigt ”maskulin” rörelse, har tagit in mer perspektiv på kvinnospecifika frågor genom exempelvis ”women’s wings” (kvinnoledda ”avdelningar” inom förbunden). Samtidigt är de dock fortfarande mycket fokuserade på arbetarfrågor, vilket kan göra att de kvinnospecifika frågorna (mammaledighet, reproduktiva frågor) kan ges en ”officiell” men i praktiken ganska tunn röst.

Mens ger upphov till diskriminering

Alice Castensson är student vid Uppsala universitet på kandidatprogrammet freds- och utvecklingsstudier. Hon var i Uganda under nio veckor från januari 2018, för att på plats undersöka och öka förståelsen för den diskriminering kvinnor och tjejer utsätts för i samband med menstruation, och hur sådan diskriminering kan förebyggas. Alice menar att en bristfällig tillgång till bra mensskydd och sanitära utrymmen, samt sociala normer och tabun kring mens kan göra att kvinnor exkluderas från samhället.

Flyktingmottagande i Kanada och Sverige

Annika Rosbring arbetar på Enheten för flyktingsamordning i Stockholm stad. I september 2017 besökte hon Kanada för att studera det kanadensiska systemet för mottagande av nyanlända flyktingar, och jämföra detta med det svenska. Hon ser att Kanada och Sverige står inför likartade utmaningar – men att lösningarna på många områden ser olika ut, vilket beror på i grunden olika samhällssystem.

Månadens erbjudande

Vision erbjuder dig som är medlem och har Vision-appen unika erbjudanden varje månad.

Månadens erbjudande

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en medlemsförmån via en samarbetspartner är vår partner ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter och rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar