Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Gesundaberget i Dalarna

Gesundaberget ligger i hjärtat av Dalarna, tre kilometer från Siljan. Vision har sex stugor som du kan hyra till medlemspris. Här finns fin skidåkning på vintern, samt bad- och fiskemöjligheter på sommaren.

Boka stugor (logga in)

Om stugorna

De mindre stugorna i Gesunda är på 55 kvm. Bottenvåningen har kök, storstuga, dusch och WC. Två sovrum på loftet med två bäddar vardera och en bäddbar soffa i storstugan ger totalt sex bäddar.

De större stugorna är på 65 kvm. Bottenvåningen har kök, storstuga, dusch, WC samt ett sovrum med dubbelsäng. Två sovloft med en respektive två bäddar samt bäddbar soffa i storstugan ger totalt sju bäddar.

Stugorna är välutrustade med diskmaskin, mikro, torkskåp och tv. Lakan och handdukar medtages. Stuga nummer 12 är tillgänglighetsanpassad och i stuga nummer 9 är husdjur tillåtna.

Se fler bilder

Gesundabergets webbplats (royalparksthlm.com)

Gesunda på vintern

Skidanläggningen ligger 300 meter från Visions stugby, och har fem liftar (varav en stollift) med nio nedfarter. Allt från en barnbacke på 250 meter till en svart/blå backe på 950 meter och en grön backe på 1 700 meter. Preparerade längdspår på 2,5 till 15 kilometer. Där finns även skidbutik, skidskola, bar och restaurang.  Kontrollera med Gesundaberget att skidanläggningen är öppen.

På gångavstånd från semesterbyn ligger Tomteland, en aktivitetspark där tomten har sitt permanenta hem.

Tomteland.se

Nära Gesunda finns Zorn-museet i Mora, hantverksbyn i Rättvik, trähästtillverkning i Nusnäs.

Zorn.se

Gesundabergets topp har tre stjärnor i Michelinguiden för den fina utsikten. Det finns andra möjligheter till utförsåkning i närheten av Gesunda.

Gesunda på sommaren

Visions stugby ligger tre kilometer från Siljan där fina bad- och fiskemöjligheter finns, och 17 kilometer från Mora. Sollerö golfklubb ligger fem kilometer från stugbyn. Området bjuder även på ett rikt kulturutbud. I Mora finns Zorn-museet, i Rättvik hantverksbyn, i Nusnäs trähästtillverkning och i Nittsjö keramik.

Inom området finns också hotell, Tomteland, och stollift till Gesundabergets topp. Gesundaberget är även idealiskt för skärmflygning. De säkra väderförhållandena, det fina berget och linbanan till toppen gör Gesundaberget till ett av Sveriges mest besökta flygställen.

Hitta till Gesunda

Adress: Rödluvevägen 4 a-f, 792 90 Sollerön. Karta
Koordinater: RT90: X: 6752056, Y: 1430216
Decimal: 60.8789, 14.5202

Åka bil är enklast. Alternativt ta tåget till Mora och sedan buss eller taxi. Eller flyg till Mora-Siljans flygplats och därifrån buss eller taxi.

Priser, bokning och kontakt

Vecka    

År           

Mindre hus

Större hus   

32-37 2021 3 000 3 400
38-52 2021 2 300 2 600
1-6 2022 3 150 3 550
7-10 2022 4 000 4 600
11-16 2022 3 150 3 550
17-24 2022 2 400 2 750
25-31 2022 4 000 4 600
32-37 2022  3 150 3 550
38-51 2022 2 400 2 750

Stugorna hyrs ut söndagsöndag.

Bokning av Visions stugor och lägenheter

  • Stugorna hyrs ut veckovis (Gesunda: söndagsöndag).
  • Alla Visions stugor bokas via webben. Här kan du själv söka lediga veckor, samt boka och betala med kort (du kan bara boka hela veckor, och minst en vecka i förväg). 
  • Anmälan är bindande från och med det att handpenning/förskott erlagts.
  • Om en allvarlig händelse inträffat (t ex sjukdom) kan avbokning göras vid uppvisande av intyg, senast dagen före ankomst. Då behöver endast handpenningen erläggas. Vid övriga avbokningar debiteras förskottet/handpenningen vid avbokning fram till 30 dagar före ankomst, 50 procent av hyran fram till 15 dagar före ankomst; därefter hela beloppet.

Allmänna hyresvillkor

  • Allt förbrukningsmaterial såsom toapapper, kaffefilter, diskmedel med mera förväntas hyresgästen ta med sig. Det finns dock städmaterial och städutrustning för avresestädning.
  • Hyresgästen ansvarar för att stugan, inventarier och utemiljö/växter lämnas i samma skick som vid ankomst. Skadad eller förkommen utrustning ska ersättas.
  • Du som bokar en fjällstuga behöver själv undersöka öppettiderna för närliggande liftsystem den vecka som du hyr. Vision tar inte ansvar för att liften är öppen.

Avresesyn och städning

Städning ska utföras innan avfärd. Du kan antingen ombesörja detta själv, eller köpa tjänsten. Städning kan beställas före ankomst av stugvärden AM-Berglund, 0250 57 14 00. Om egen städning inte utförs kommer Vision att utföra detta, och debitera dig som hyresgäst.

Nycklar, avresesyn och utcheckning

AM-Berglund, 0250 57 14 00 kan lämna information om var och hur nycklar hämtas. Information finns också i bokningsbekräftelsen samt under faktarutan för respektive stuga i webbokningssystemet.

Visions policy är att göra en avresesyn vid hyresgästens avresa. Nycklar ska återlämnas vid utlämningsstället.

Månadens erbjudande

Vision erbjuder dig som är medlem och har Vision-appen unika erbjudanden varje månad.

Mer om månadens erbjudande

Lokala rabatter

Fråga din lokalavdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem i Vision. Det kan till exempel vara rabatter på bio och teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en medlemsförmån via en samarbetspartner är vår partner personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter och den rabatt du får genom ditt medlemskap i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar