Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Räddad sommartid

Umeå kommun, Umeå

Berätta vad ni har lyckats med!

Logga in och lägg upp initiativ

1967 fattades ett beslut i Umeå kommun att tjänstemän skulle arbeta sommartid mellan maj och september i utbyte mot en halvtimmes övertid varje dag. På 2010-talet hävdes beslutet och anställda vid Umeå kommun såg ut att förlora både sin sommartid och rätt till halvdag innan röd dag, något som ledde till enorma protester och ett år av förhandlingar.

Marie Sandström jobbar som nämndsekreterare och valsamordnare i Umeå och var en av de som satt på Visions sida av förhandlingsbordet.

Man lyckades rädda sommartiden i juni, juli och augusti och samtidigt som medarbetare fick rätt till semesterväxling. På så sätt kan man nu välja om man vill byta sin semesterersättning mot extra semesterdagar. Man gjorde också om halvdagarna till en timbank som man själv kan distribuera över.

Läs mer

Frågor & svar