Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • ”Timbanken gör att jag kan ta ut tid för att vara med mina barn” 

"Nu kan vi själva styra vår ledighet"

Hanieh Baudin tog strid för rätten till halvdag före röd dag. Lösningen blev en timbank som ger större frihet att välja när man vill vara ledig.    

För några år sedan var de anställda vid Umeå Kommun nära att förlora rätten till halvdag innan röd dag. Arbetsgivaren ville samtidigt även slopa förkortad arbetstid under sommaren och möjligheten att sluta 16:30.  
 
Förtroendevalda Hanieh Baudin, då anställd inom socialtjänsten, var missnöjd. 
 
– Arbetsgivaren motiverade det med att det skulle bli lika för alla. Det finns verksamheter där det inte finns halvdagar, till exempel om man jobbar i ett boende. Jag förstod deras argument men medlemmarna var inte positiva.  
 
Hanieh började räkna på hur mycket tid det handlade om totalt och kom fram till att det skulle bli ungefär 26 timmar på ett år om de tog bort halvdagarna. Detta blev starten för flera möten för att kunna få till stånd ett nytt förslag som bägge parter accepterade. 
 
– För mig är nyckeln till framgång en bra dialog och bra kontakt med arbetsgivaren. Vi värnar alla om en god arbetsmiljö och kommunen vill ju även framstå som en attraktiv arbetsgivare, säger Hanieh Baudin. 
 
Lösningen blev att halvdagarna ersattes med en timbank. Jobbar man heltid får man en pott på 26 timmar som man kan disponera över och ansöka om ledighet när det passar bäst. Vid samma förhandling fick medlemmarna ett ”paket” som även inkluderade semesterväxling och att få behålla större delen av sommartiden. 
 
– Det kändes som om vi vann, säger Hanieh med ett skratt och tillägger att hon inte vill ta åt sig äran för att förhandlingen gick så bra: Det är en gemensam förtjänst. Vi var många! 
 
Responsen har varit mycket positiv. Vision-medlemmen Anna Holmstedt, som arbetar som nämndsekreterare på Kommunstyrelsen i Umeå, tycker att timbanken blev en väldigt bra kompromiss. 
 
– Man vill ju inte bara kliva av en bra förmån. Till slut fick vi behålla timmarna och nu är de inte styrda av röda dagar. Den ökade flexibiliteten är bra för det kan finnas andra högtider då man vill passa på att vara ledig, säger hon. 
 
Även Hanieh Baudin lyfter fram den nya flexibiliteten, friheten och mångfaldsperspektivet. 
 
– Nu kan man jobba lite kortare dagar eller spara ihop till lediga heldagar. Alla firar inte kristna högtider och alla tycker inte att det är så viktigt att vara ledig just då. För mig handlar detta om ett mångfaldsperspektiv oavsett trosuppfattning, vilket känns helt rätt i tiden. 
 
Hanieh Baudin brukar själv ta ut tid från timbanken som heldagar eller halvdagar för att få längre sammanhängande ledighet med sina barn Setareh och Kian.  

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar