Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Riktlinjer för distansarbete

Haninge kommun, Handen

Berätta vad ni har lyckats med!

Logga in och lägg upp initiativ
Redan i början av året ställde vi krav på arbetsgivaren att ta fram riktlinjer för vad som gäller när våra medlemmar tillfälligt eller systematiskt jobbar distans. Med tillfälligt distansarbete menas när medlemmen vid enstaka tillfälle arbetar distans. Med systematiskt distansarbete menas när medlemmen i större omfattning arbetar distans. Vårt ingångsläge var att distansarbete varken är en rättighet eller en skyldighet, det är varken en belöning eller en repressalie för medarbetaren. Det är en möjlighet för medarbetaren välja arbetsplats om förutsättningarna finns. Vi begärde att chefen för gör samtal om risker och upprättar individuella avtal med medarbetaren för att det ska vara rena linjer kring vad som gäller när medarbetaren arbetar distans. Dessa riktlinjer och tillhörande stöddokument finns nu på plats och det utgör ett tryggt ramverk nu under pågående pandemin då många jobbar distans. Vi håller på att implementera dessa riktlinjer för att distansarbete sker på ett säkert och hållbart sätt.
Frågor & svar