Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Att minska stressen i arbetslivet är en viktig facklig fråga för Dalia Eid

”Vi lyckades vända en negativ spiral” 

Stressen på socialtjänsten fick personalen att gå på knäna. Men allt förändrades när Dalia Eid engagerade sig som facklig förtroendevald. 

Socialsekreteraren Dalia Eid höll på att gå in i väggen. Hon var nyanställd och hade äntligen fått sin drömtjänst, men organisationen var minst sagt ansträngd. 
 
– Jag var väldigt stressad. Jag jobbade som handläggare med fall som rörde våld i nära relationer och det fanns ingen som kunde ta mina ärenden om jag skulle bli sjuk. Det var väldigt tufft och många flydde yrket. Det som gjorde mig mest ledsen var att vi inte fanns där för de som behövde oss allra mest, berättar Dalia. 
 
Situationen blev ohållbar. Något måste göras och för att nå en förändring engagerade hon sig som fackligt ombud i Vision och sammankallade, tillsammans med sina kollegor, till en dag för dialog med alla berörda, chefer och politiker. De pratade om framtidens socialtjänst. 
 
Detta var 2016. I dag arbetar Dalia Eid som ledarskapsspecialist och HR-strateg i Nyköpings Kommun samt är andra vice förbundsordförande i Vision, men hon kommer fortfarande så väl ihåg den där dagen. 
 
– Jag såg då vad fackligt arbete kan åstadkomma. Många kollegor mådde ju jättedåligt, de levde i en ständig stress och kände att de inte klarade av jobbet. Men i Vision såg vi att det var organisationen och strukturerna som gjorde att vi inte mådde bra. 
 
Dagen blev startskottet för ett framgångsrikt förändringsarbete. Innan dess hade alla bara haft enskilda möten på sina egna nivåer och aldrig riktigt lyssnat på varandra. 
 
– Det blev otroligt lyckat. Vi hittade nya lösningar tillsammans och kom bland annat fram till att vi behövde mer stödfunktioner, mer administrativt stöd och större mandat. Vår organisation befann sig i en negativ spiral som vi lyckades vända, säger Dalia. 
 
Vision-medlemmen Jenny Rundgren arbetar i dag som samordnare vid öppenvårdsenheten på socialtjänsten i Nyköping, men jobbade 2016 med Dalia Eid. Jenny är en av dem som fick en bättre arbetsmiljö tack vare Visions kraftsamling för att förändra situationen för socialsekreterarna. 
 
– Ja, vi hade väldigt hög arbetsbelastning. Vi hade för många ärenden och jag var orolig att jag inte jobbade rättssäkert och att stressen skulle orsaka slarv och fel. 
 
Skillnaden före och efter initiativet 2016 är tydlig för Jenny Rundgren. 
 
– Politikerna och cheferna lyssnade på oss. Det ledde till exempel till att man fick en kontakt med en första socialsekreterare, det blev en ökad tillgänglighet och mer strukturerat. Även om man hade mycket att göra på jobbet även efteråt så kände man ett ökat stöd. I det här fallet gjorde Vision verkligen skillnad för mig som medlem. 

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar