Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Höjd ersättning i tandvården, de som arbetar kriminalvården

Region Örebro län, Folktandvården, Örebro

Berätta vad ni har lyckats med!

Logga in och lägg upp initiativ
Till Folktandvårdens ledning sändes en förhandlingsframställan gällande: Ersättning vid arbete som sker inom Kriminalvården Vision har fått till sig att ersättning vid arbete på Kriminalvården har varit 75kr/timme de senaste 15 åren. Arbetet som utförs är ansvarsfullt och kräver särskild prövning och vem som helst får inte arbeta eller rycka in och göra uppgifterna som sker inom Kriminalvårdens lokaler. I dagsläget får de som arbetar med detta bryta sin semester för att verksamheten ska få fortgå. Om man bryter sin semester för att gå in och göra detta arbete anser Vision att ett särskilt tillägg ska tillämpas. Med stöd av MBL § 10 begärde Vision en förhandling i frågan och vi yrkade på att en översyn skulle göras och en höjning av ersättning för Visions medlemmar som arbetar med detta. Detta sändes i maj 2019. Därefter höjdes ersättningen för de berörda. (Vi är tacksamma att medlemmar hörde av sig och vi kunde agera)
Frågor & svar