Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Christine

4000 kr mer i lön till vårdadministratörer i Valdemarsvik

Christine Gustavsson jobbar som vårdadministratör i Valdemarsvik och 2020 lyckades hon och hennes kollegor driva igenom ett glesbygdstillägg på 4000 kr för yrkesgruppen.

På små orter kan det vara tufft med rekrytering. I Valdemarsvik finns bara en vårdcentral med ett stort upptagningsområde. Att tappa personal på orten innebär att det inte alltid är helt lätt att rekrytera ny.

Läs också: Marie räddade sommartiden i Umeå

Berätta, hur gick det till när ni fick igenom tillägget?

– Sedan tidigare har läkare och sjuksköterskor haft glesbygdstillägg hos oss, men det har inte gällt oss vårdadministratörer. Vi har därför försökt lyfta frågan under lång tid men har inte riktigt kunnat nå fram med sakliga argument. Under våren fick vi dock en situation när en av våra kollegor skulle sluta och en annan skulle gå på föräldraledighet. Då vi är totalt 4 vårdadministratörer på arbetsplatsen blev det ett stort tapp och rekryteringsläget blev akut. Då insåg vi att det var rätt läge att driva frågan igen. Vår chef tog frågan vidare med HR och efter en vecka hade vi fått igenom tillägget.

Hur var stämningen på arbetsplatsen när tillägget gick igenom?

– Det kändes verkligen som en stor seger. Då vi är få på arbetsplatsen hade vi varit underbemannade en tid och tillägget kändes både som ett erkännande och som ett bra verktyg för att kunna rekrytera snabbt. Vi var beredda på att få kämpa betydligt mer så det kändes som en utandning att det gick så bra att få igenom.

Läs också: Linda jobbar för bättre arbetsmiljö i Växjö

Hur gick rekryteringen?

– Den gick bra! Vi lyckades rekrytera och hoppas också på att tillägget blir en bra motivering för personalen att stanna kvar längre. Om vi tittar på de andra yrkesgrupperna som har tillägget ser vi att bemanningen där har varit stabil över tid.

Har du några tips till andra som vill engagera sig på sina arbetsplatser?

– Se till att du och kollegorna är eniga om vilken fråga ni vill driva och att chefen är med på tåget. Sedan gäller det att hitta rätt tillfälle att driva frågan. Det är lättare att få igenom förslag som är aktuella och relevanta.

Missa inte vår handlingskraftskarta - full av exempel på facklig framgång!

Handlingskraftskartan

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar