Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medarbetare pratar i telefon.

Tjänsteförsäkringar för Visions förtroendevalda

TCO och dess medlemsförbund – däribland Vision – har tecknat försäkringar hos Folksam för sina förtroendevalda: en tjänstereseförsäkring och en olycksfallsförsäkring. Som förtroendevald omfattas du också av en ansvarsförsäkring.

Tjänstereseförsäkring och olycksfallsförsäkring

Genom Folksam har du som är förtroendevald i Vision en olycksfalls­försäkring och en tjänsterese­försäkring. Försäkringarna gäller när du agerar i ditt uppdrag.

TCO:s försäkringar hos Folksam (folksam.se)

Information om Visions försäkringar för förtroendevalda (pdf)

Så anmäler du en skada

Om en skada eller förlust inträffar ska du anmäla det direkt till Folksam. Du kan anmäla antingen på deras webbplats eller genom att ringa 0771-950 950. Ange försäkringsnummer 422165 för tjänstereseförsäkringen och K66558 för olycksfallsförsäkringen.

Spara alla kvitton på dina utlägg som har samband med skadan eller förlusten.

Om skadan eller förlusten skedde innan den 1 juli 2020 ska du i stället kontakta vår tidigare försäkringsgivare Trygg-Hansa på 075-243 25 49. Uppge då försäkringsnumret 25-0383534.

Ansvarsförsäkring

Du som är förtroendevald har också en ansvarsförsäkring, som gäller om du skulle företräda en medlem felaktigt. Om det händer ska du kontakta Visions center i ditt område.

Visions center

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss