Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Det fackliga arbetet för arbetsvillkor och organisering, lokalt och centralt, är kärnan i Vision. Våra leverantörer och underleverantörer ska också ha schysta arbetsvillkor.

Det här kan du göra

  • Lär dig mer om hur upphandling går till på ditt jobb och hur du kan använda Vision för att påverka arbetsgivaren att göra schysta upphandlingar. Undersök hur och vem som tillverkat de produkter ni köper in på jobbet.
    Facklig handbok för bättre offentlig upphandling (pdf)

  • Prata med arbetsgivaren om att ni vill ha Fairtrade-märkt kaffe och te på jobbet.
  • Se över era investeringar med hjälp av Fair Finance Guide.
    Fairfinanceguide.se
  • Håll dig informerad och uppdaterad. Läs om hur arbetsförhållanden ser ut för människor i andra delar av världen. Tala med vänner och familj om de utmaningar som finns i vissa länder, samt vilket ansvar vi bär som konsumenter.

Vad har ni gjort hos er?

Har din arbetsplats redan gjort en del? Behöver ni stöd för att göra mer? 

Berätta för oss!

Så här tycker Vision

Varje upphandling är ett tillfälle att uppmuntra schysta arbetsvillkor. När arbetsgivarna köper varor och tjänster för skattepengar vill Vision att de som gör jobbet ska ha schysta villkor. Det gäller lön och arbetsmiljö på fabrikerna utomlands, men också när offentlig verksamhet upphandlas och drivs privat på hemmaplan.

Peter påverkade kommunens upphandling

Det här gör Vision

Vision har riktlinjer för inköp och upphandling av varor och tjänster. I dessa ingår bland annat att leverantören ska ha kollektivavtal och ett aktivt miljöarbete. I Visions placeringspolicy ingår sociala, miljömässiga och etiska kriterier. Vi är också stolta medlemmar i Fairtrade Sverige, vars arbete bidrar till att odlare och anställda med egen kraft kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.  

Fairtrade.se

Internationellt samarbete 

Historien visar att de fackliga organisationerna i Sverige med framgång gjort skillnad och drivit på för förbättringar som allmän och lika rösträtt och för förbättringar på arbetsmarknaden som den gradvis förkortade arbetsveckan till dagens 40 timmar. Genom Visions internationella arbete är du som medlem med och stödjer den mänskliga rättigheten att organisera sig fackligt. Detta är inte självklart i alla länder, utan i vissa länder förföljs, fängslas och mördas fackligt aktiva.

Visions internationella projekt

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar