Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Jämställdhet

Vision är ett feministiskt förbund. Det innebär att all vår verksamhet och vår strävan efter bättre villkor i arbetslivet utgår från ett feministiskt perspektiv.

Det här kan du göra

  • Gör din röst hörd på arbetsplatsen. Använd Vision som bollplank om du känner att vill vara med och förändra.
  • Gå utbildningen En arbetsplats för alla och sprid den på arbetsplatsen.
    E-utbildningen En arbetsplats för alla
  • Öka medvetenheten om genom att tala öppet om olika lön för samma jobb. Kvinnors inkomst är i snitt 10-30 % lägre än män för samma arbete
  • Påtala sexistiskt språk och beteende. Dela positiva berättelser som visar på jämställdhet mellan könen och motarbetar stereotyper.Gör din röst hörd om du bevittnar orättvisor på din arbetsplats eller inom andra verksamheter.

Vad har ni gjort hos er?

Har din arbetsplats redan gjort en del? Behöver ni stöd för att göra mer? 

Berätta för oss!

Så här tycker Vision

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats. Jämställdhet handlar om demokrati, alltså om makt - på arbetsplatsen och i samhället.

Det här gör Vision

I kollektivavtalen förhandlar Vision om villkor som ökar möjligheter för anställda och kartlägger skillnader som beror på kön och hur de kan åtgärdas på arbetsplatserna. Vision har flera utbildningar i ämnet för medlemmar och arbetsgivare, både fysiska och digitala. Vi är även med och påverkar genom opinionsbildning.

Strukturella löneskillnader

Där flest kvinnor arbetar är lönerna lägre och mer sammanpressade, än där flest män arbetar. Det handlar inte om utbildning eller kompetens, det handlar inte om offentligt kontra privat, utan enbart om att kvinnors arbete värderas lägre än mäns. Vision driver opinion och kartlägger skillnader i löner. 

Hur når vi jämställda löner? (pdf)

Mens som facklig fråga 

Vision har tillsammans med andra offentliga fackförbund lyft frågan om menstruation och dess inverkan på personer som menstruerar och deras medverkan i utbildning och arbetsliv.

Livesändning: Är mens en facklig fråga? (facebook.com)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar