Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hållbar konsumtion och produktion

På arbetsplatserna görs många val som påverkar vår miljö. Därför arbetar Vision för klimatsmarta arbetsplatser, genom att påverka arbetsgivare och våra medlemmar.

Det här kan du göra

  • Tänk alltid i de tre stegen "Reducera. Återanvänd. Återvinn". Det innebär att först fråga sig om en ny vara verkligen behövs, i andra hand använda någonting som redan finns och i tredje hand att se till att det som slängs återvinns.
  • Se över resepolicyn på jobbet, kom överens om riktlinjer för tjänsteresor som uppmuntrar klimatsmart resande, undvik t ex flyg om det går att åka tåg.
  • Kan ni minska era utskrifter, cykla till jobbet och ha vegetarisk kost som norm på företagsluncher/konferenser? Kopiera ev Visions policy Schyst matbord.

    Schyst matbord (pdf)
  • Skapa rutiner för att alla lampor och datorer släcks när arbetsdagen är slut. Kan ni effektivisera er energianvändning på arbetsplatsen på andra sätt? 
  • Källsortera allt avfall som går, om ni inte har möjlighet säg till arbetsgivaren att ni vill ha det.
  • Undvik engångsmaterial.
  • Gör en plan för utsläppsminskning och kompensera för de utsläpp ni ändå är upphov till.

Vad har ni gjort hos er?

Har din arbetsplats redan gjort en del? Behöver ni stöd för att göra mer?

Berätta för oss!

Så här tycker Vision

De val vi gör på jobbet påverkar vår miljö. Ingen ska bidra till onödig miljöförstöring på jobbet. Därför driver vi på för klimatsmarta arbetsplatser, genom att påverka arbetsgivare och genom att påverka våra medlemmar, som kan ställa krav på sina arbetsgivare och tänka över sina egna miljöval.

Det här gör Vision

Vi vill påverka Visions 200 000 medlemmar inom 4 000 olika yrken att ställa krav på sina arbetsgivare och påverka arbetsplatsens miljöval. 

Vision är miljödiplomerade enligt Svensk miljöbas kravstandard och arbetar löpande för att hela tiden ytterligare minska vår miljö- och klimatpåverkan. Vi försöker minska vårt klimatfotavtryck och klimatkompenserar för de utsläpp vi ändå är upphov till. Vi undviker flyg på korta sträckor, ställer miljökrav på leverantörer och minskar löpande vår förbrukning av el, papper och annat material. På utbildningar och konferenser erbjuder vi ett schyst matbord och väljer mat medvetet. Vision är även medlemmar i Fairtrade Sverige. 

Vision klimatkompenserar

Visions samarbete med Fairtrade

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar