Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Minskad ojämlikhet

Vision jobbar för att skapa en arbetsplats för alla, där allas kompetens tas tillvara och där alla kan vara öppna med vem de är, ett mänskligt arbetsliv. Både i Sverige och i hela världen.

Det här kan du göra

  • Höj rösten mot alla typer av diskriminering. Alla ska ha samma möjligheter oberoende av kön, etnicitet, sexuell läggning, social bakgrund och fysisk förmåga.
  • Gå e-utbildningen En arbetsplats för alla”, få tips på vad du kan göra på din arbetsplats och sprid utbildningen.
    Starta e-utbildningen (enarbetsplatsforalla.se)
  • Stöd företag och arbetsplatser som tänker och arbetar hållbart. Att arbeta hållbart innebär bl.a. att alla anställda har rättvisa villkor och att de metoder som används inte har en skadlig påverkan på miljön.
  • Skänk pengar till Visions solidaritetsfond.
    Solidaritetsfonden
  • Sök Visions internationella stipendium och bredda din yrkeskompetens 
  • Se till din egen omgivning: agera inkluderande och lär dig mer om det som först kan verka främmande eller annorlunda.

Vad har ni gjort hos er?

 Har din arbetsplats redan gjort en del? Behöver ni stöd för att göra mer?

Berätta för oss!

Så här tycker Vision

Vision jobbar för ett mänskligt arbetsliv – där vi känner arbetsglädje, får bidra med vår kompetens och kan vara oss själva. Detta är fortfarande inte självklart och den som avviker från normen på arbetsplatsen riskerar att bli diskriminerad. Vi behöver gemensamt öka takten i arbetet för ett mer öppet och inkluderande arbetsklimat där det är tydligt att allas kompetenser bidrar till utveckling, med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. 

Vision vill inte bara ha ett schyst arbetsliv i Sverige utan i hela världen. Du som är medlem i Vision stödjer olika projekt för att hjälpa våra systerfackförbund att kämpa för mänskliga rättigheter även i andra länder, där det inte är en självklarhet att få vara med i facket. 

Det här gör Vision

Med stöd av Diskrimineringslagen och befintliga verktyg arbetar Vision för en arbetsplats för alla, där den som avviker från normen på arbetsplatsen inte riskerar att bli diskriminerad. 

I en del länder förföljs, fängslas och dödas människor på grund av sitt fackliga engagemang. Genom internationella projekt stärks fackförbund för offentliganställda i andra länder genom ekonomisk hjälp, utbildning och rådgivning. Förbunden får ökad möjlighet att påverka samhällsutvecklingen i en rättvis riktning med minskade klyftor och ett mer jämlikt samhälle. Samtidigt får vi lära oss mycket av våra kollegor i andra länder i ett ömsesidigt utbyte.

Visions internationella projekt 

Vision har i flera år delat ut MR-priset i samband med årsmötet. MR-priset har gått till "den arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetat med mänskliga rättigheter och genomfört medvetna aktiva åtgärder för att främja mångfald och motverka diskriminering på arbetsplatsen".

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar