Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Stöd fackliga kollegor i världen!

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Fonden är ett komplement till Visions övriga mer långsiktiga internationella arbete. Fonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen.

Bidra till Solidaritetsfonden

  • Skicka pengar via Swish till nummer 1230323840. 
  • Sätt in pengar på PG 56 12 12-2. Vill din avdelning eller klubb stödja solidaritetsfondens insatser kan ni sätta in pengar på samma plusgiro. Tänk på att ange ditt namn.

Från Visions medlemmar till fackliga vänner över hela världen

De pengar som Solidaritetsfonden får in kommer från Visions medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör regelbundna donationer, ibland får någon en donation till solidaritetsfonden istället för en blomma vid en uppvaktning. Ladda gärna ner ett gåvobevis.

Gåvobevis för solidaritetsfonden (pdf)

Vi har också tagit fram en så kallad bordspratare om solidaritetsfondens arbete och hur du gör för att bidra till fonden. Ladda ner den här och skriv ut i A3, vik ihop och ställ upp på fikabordet eller där det passar.

Bordspratare solidaritetsfonden (pdf)

Så används pengarna

Solidaritetsfondens pengar används i första hand till att ge stöd åt fackliga kollegor i andra länder, som på något sätt har råkat illa ut. Fonden har exempelvis hjälpt till att återuppbygga facklig verksamhet efter jordbävningar och bidragit till rättsligt försvar när någon har blivit fängslad på grund av sitt fackliga engagemang. De senaste åren har vi bland annat stöttat fackförbund i Turkiet och Honduras.

Solidaritetsfonden har ibland även stöttat en mer strategisk facklig kamp, som en rekryteringskampanj bland sjukhusanställda i Filippinerna eller för att få omvärlden att agera för bättre fackliga rättigheter i Guatemala.

Många gånger görs donationerna i samarbete med vår internationella fackliga organisation Public Services International (PSI). Det är ofta genom PSI som vi uppmärksammas på ett behov och det är ofta PSI som hjälper till att förmedla pengarna.

Public Services Internationals webbplats (world-psi.org) 

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar