Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Illustration: Två kollegor fikar och pratar.

Så blir du klimathjälte på jobbet

Inget miljötänk på jobbet? Var hjälten som löser problemet! Miljöengagemanget är stort i många hem, men det är inte alltid man lever som man lär på arbetsplatsen. Vision bjuder på 8 klimatsmarta tips!

8 enkla klimatinsatser på jobbet

  1. Skippa pappmuggen. Använd porslin i stället. Det är snyggare, godare och mycket snällare mot miljön.
  2. Släck lampan. Kom ihåg att släcka alla lampor och stänga av all elektronisk utrustning när arbetsdagen är slut.
  3. Skriv ut mindre och använd båda sidorna. Lär dig att skriva ut och kopiera dubbel­sidiga dokument. Tomma baksidor kan användas till anteckningar. Men försök helst att undvika att skriva ut över huvud taget.
  4. Välj eko-fika. Butikerna är fulla med gott ekologiskt, närproducerat och Fairtrade-märkt fika.
  5. Det går lika bra med kranvatten. Det är ingen nyhet att flaskvatten inte är bra för miljön. Men visste du att det även är 250 gånger dyrare?
  6. Våga vego. Att äta vegetariskt är gott både för din kropp och för planeten.
  7. Skapa en resepolicy. Uppmuntra till tåg framför flyg.
  8. Källsortera mera. Att källsortera behöver inte vara svårt. Se över källsorteringen där du jobbar och våga utöka den. Det är ett bra sätt att minska avfallskostnaderna.

Visste du att Vision är en Fair Union?

Vision är en Fair Union. Det betyder bland annat att vi jobbar för en hållbar framtid. I det begreppet samlar vi allt vårt miljöarbete och våra insatser för ett rättvist arbetsliv i Sverige och internationellt.

Vision är en Fair Union

Att vara medlem i Vision betyder alltså inte bara att du får stöd, trygghet och en massa bra förmåner – du bidrar samtidigt till schysta arbetsvillkor i Sverige och i världen!

Inte medlem ännu?

Är du ännu inte medlem i Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden? Bli medlem idag – de tre första månaderna är kostnadsfria.

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till Vision, inte till A-kassan Vision. Läs mer hos A-kassan Vision om hur du byter till A-kassan Vision från en annan a-kassa.

Så går du med i a-kassan (akassanvision.se)

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud