Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fika Fairtrade med oss!

Den 6-9 maj är det dags för Fairtrade Challenge 2021. Samla dina vänner, dina arbetskollegor eller klasskamrater på en fika med avstånd eller digitalt. Ju fler vi blir som fikar Fairtrade, desto mer uppmärksammas allas rätt till schysta villkor på jobbet.

FN har utlyst 2021 till internationella året för att utrota barnarbete. De ohållbara arbetsvillkoren i de globala värdekedjorna är en central orsak till att det enligt ILO fortfarande finns 152 miljoner barn som arbetar på ett sätt som är skadligt för dem eller påverkar deras skolgång negativt.

Rapport: Global Estimates of Child Labour (pdf)

Anställda i början av leverantörskedjorna inom jordbruket och textilindustrin tjänar i genomsnitt 65 procent av en levnadslön - den lön som ska tillgodose grundläggande rättigheter som näringsriktig mat, sjukvård, utbildning och en bostad. På många håll i världen riskerar arbetare dessutom att bli av med jobbet om de organiserar sig för bättre anställningsvillkor på arbetsplatsen. Den globala försörjningskris som följt i spåren av coronapandemin har lett till ännu fler arbetande barn.

Fairtrade om rätten till levnadslön (fairtrade.se) 

Vision samarbetar med Fairtrade Sverige sedan flera år tillbaka. Vi vill uppmuntra alla medlemmar i Vision att ordna ett Fairtrade-fika på din arbetsplats eller universitet/högskola (digitalt eller på avstånd). 

Det här kan du göra för att uppmärksamma Fairtrade Challenge 2021

  • Läs mer: Anta utmaningen - fika Fairtrade
  • Delta gärna i fikabildstävlingen genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier. Tagga även gärna med #vision_fack 

Bli en Fairtrade City eller Region

Kommuner och regioner har stora möjligheter att jobba för schysta villkor och bidra till att vi når målen i Agenda 2030 genom att säkerställa att inköp inte leder till negativ påverkan på mänskliga rättigheter och miljön. Ett konkret sätt att bidra till en hållbar konsumtion för kommuner och regioner är att diplomera sig som en Fairtrade City eller Fairtrade Region.

Varför diplomering? (fairtrade.se)

I Visions engagemangskiosk finns en färdig mall för att kalla till en intresseförhandling med er arbetsgivare, stödjande argument för förhandlingen och andra tips.

Mallar: Bli en Fairtrade City eller Fairtrade Region

Läs också: Kravet - det offentliga måste köpas in rättvist (aftonbladet.se)

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar