Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Illustration. Människor och natur i balans.

Vision samarbetar med Fairtrade

Att handla Fairtrade-märkta produkter är ett sätt att bidra till bättre villkor för anställda i de länder där varorna produceras. Vision är en av medlemsorganisationerna i Föreningen för Fairtrade. Har ni Fairtrade-märkt på ditt jobb?

Fairtrade-märkt på jobbet

Se till att ni köper Fairtrade-märkt kaffe, te, frukt och choklad på din arbetsplats. Fairtrade uppmuntrar arbetsplatser som serverar Fairtrade-märkt med ett diplom.

Bor du i en Fairtrade City eller Fairtrade Region?

Fairtrade City och Fairtrade Region är en diplomering till kommuner och regioner som engagerar sig för etisk konsumtion. I dag är 49 svenska kommuner, tre regioner och runt 2 000 städer världen över diplomerade. Använd Vision för att påverka din kommun eller region att bli en Fairtrade City eller Fairtrade Region!

Fairtrade City (fairtrade.se)

Fairtrade Region (fairtrade.se)

Etisk upphandling i kommun och region

Det totala värdet av den offentliga upphandlingen i Sverige uppgår till hundratals miljarder. Av det står kommunerna för en stor del. Mycket av det som upphandlas produceras i utvecklingsländer där mänskliga rättigheter ofta kränks under produktionen.

Vision tycker att våra skattepengar ska användas på ett sätt som inte kränker mänskliga rättigheter. Därför ställer vi oss bakom Fairtrades etiska krav på offentlig upphandling.

Fairtrade och offentliga upphandlingar (fairtrade.se)

Bli Fairtrade-ambassadör

Fairtrade utbildar ambassadörer som på volontärbasis använder sin konsumentmakt och informerar om Fairtrade. 

Vad är en Fairtrade-ambassadör? (fairtrade.se)

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss