Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Du kan inte längre betala med löneavdrag

Din arbetsgivare kommer inte längre kunna erbjuda löneavdrag som betalmetod för din medlemsavgift i Vision från och med 1 januari 2022. Det betyder att du kommer att få en faktura, via Kivra eller i brevlådan, när det är dags för dig att betala din medlemsavgift. 

Tips: Välj autogiro!

Det är allra enklast att betala din avgift via autogiro. Vill du betala via autogiro kan du enkelt ansöka om detta via din internetbank. Detta gör du genom att logga in på din bank och där välja "anmälan autogiro" (kan se lite olika ut beroende på bank). Sök efter Vision (5475-3256) och ansök om autogiro. Fyll i uppgifter om betalarnummer (ditt personnummer) och bekräfta din autogiroanmälan. Det går även bra att betala via e-faktura som du också anmäler via din bank.

Betalningar av försäkringar kan påverkas

Om du har betalat dina medlemsförsäkringar hos Skandia via löneavdrag så påverkas även det av upphörandet. När avdraget upphört skickas avgiften på faktura via post eller Kivra från Skandia. Fakturan skickas fyra gånger per år. Om du i stället vill betala försäkringarna via autogiro loggar du in hos Skandia och anmäler det där genom att logga in på deras webbplats. Du kan tidigast ansluta dig till autogiro hos Skandia den andra arbetsdagen i månaden efter att löneavdraget upphörde.

Frågor? 

Frågor om försäkringar hänvisas direkt till Skandia.

I vårt frågeforum hittar du svar på de vanligaste frågorna om bland annat betalning av medlemsavgift.

Till vårt frågeforum

Om du behöver uppdatera dina uppgifter hos oss - t ex om du bytt jobb eller fått ny lön gör du det enklast genom att logga in på Mina sidor (med Bankid). Där kan du också lämna ett meddelande om du har frågor om ditt medlemskap, avgift eller betalsätt.

Logga in på Mina sidor

Har du frågor som rör ditt medlemskap, din avgift eller betalningssätt är du välkommen att kontakta Visions medlemsenhet. Behöver du personlig, arbetsrättslig eller facklig rådgivning är du välkommen att kontakta Vision Direkt. Du når oss alla vardagar 8-20.

Kontakta Vision

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring. Högre lön och en skjuts i karriären. Schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar