Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Se filmen hur du kan påverka och engagera dig som bland annat förtroendevald/Vision-ombud

Så blir du Vision-ombud

Har du nyss fått frågan om att bli ombud på din arbetsplats? Eller är nyfiken på att ställa upp för val? Här hittar du inspiration och information om hur det går till att bli Vision-ombud och vad det innebär.

Vad gör ett Vision-ombud?

Som förtroendevald och Vision-ombud är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv. Här är några exempel på vad du kan göra.

  • Skapa engagemang vid fikabordet, ordna aktiviteter, möten och nätverk för medlemmarna.
  • Fråga kollegor som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar.
  • Var en coach inför medlemmarnas lönesamtal.
  • Ha samverkan och överläggningar med arbetsgivaren i samband med löneöversynen och andra förändringar.
  • Driva intresseförhandlingar om förbättringar på arbetsplatsen.
  • Var kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse, eller hålla kontakten med Visions regionala center.

Verktyg för förtroendevalda

Vill du bli Klimatombud?

Vision har en ny facklig roll som är till för att skapa engagemang kring klimat- och miljöfrågor på din arbetsplats som är en viktig arena för förändring. Klimatombuden förväntas ta tillvara på och kanalisera medlemmars idéer och engagemang, och att sprida sina kunskaper till intresserade medlemmar. 

Information om rollen som klimatombud

Hur är det att vara Vision-ombud?

Vision-ombud berättar själv om hur det är att vara ombud:

Zuhair Abdulahad: Ombudet som aldrig tänker sluta påverka

Hur gör jag för att bli Vision-ombud?

Kontakta styrelsen för Visions lokala klubb eller avdelning på din arbetsplats - eller ett annat ombud på din enhet. Det är kollegorna på din arbetsplats som väljer dig som ombud så första steget är generellt att meddela dem att du ställer upp till val som ombud. Ofta ordnas ett då ett medlemsmöte med din enhet med en omröstning. När du blivit vald ska din avdelning/klubb rapportera att du är förtroendevald till Vision och arbetsgivaren. 

Finns det inte någon avdelning eller klubbstyrelse så är det du själv som behöver ordna med en omröstning och mejla protokoll eller minnesanteckningar till uppdrag@vision.se.

Har du frågor? Hör av dig till Vision Direkt.

Kontakta Vision

Din arbetsgivare blir informerad om att du är Visions ombud och du kommer att få informationsmaterial som ditt nya uppdrag.

Du som är intresserad av att bli förtroendevald och Vision-ombud kan också kontakta Vision Direkt. Då undersöker vi tillsammans vilka möjligheter och förutsättningar det finns för dig att bli ombud på just din arbetsplats.

Kontakta Vision

Så här använder vi dina personuppgifter 

Har du blivit vald till ombud?

Kontakta din avdelning eller klubb om du är nyvalt ombud eller skyddsombud. Finns ingen sådan ska du det center du tillhör.

Om styrelseuppdragen är uppdaterade ska ni registrerar det själva eller skickar in protokollet till uppdrag@vision.se. Glöm inte att också ange vilka som eventuellt har avgått från sina uppdrag.

Fler verktyg för dig som är förtroendevald

Bli ombud i Vision (pdf)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar