Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Se filmen hur du kan påverka och engagera dig som bland annat förtroendevald/Vision-ombud

Så blir du Vision-ombud

Har du nyss fått frågan om att bli ombud på din arbetsplats? Eller finns det inget ombud där du arbetar, och du är sugen på att bli det? 

Vad gör ett Vision-ombud?

Vad är viktigt för dig och dina kollegor? Vad vill ni förbättra eller förändra på er arbetsplats? Som förtoroedevald och Vision-ombud är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren och tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv. Du kan vara den som skapar engagemang vid fikabordet, genom att ordna aktiviteter, möten och nätverk för medlemmarna. Finns det fler som vill engagera sig, kanske i någon särskild fråga så kan med fördel hjälpas åt. Ju fler desto bättre.

Ju fler vi är i Vision, desto starkare blir vi. Ställ frågan om medlemskap till alla som ännu inte är med i Vision. Det handlar också om att vara coach inför medlemmarnas lönesamtal, och att föra fram enskilda medlemmarnas behov i förhandlingar som gäller löne- och anställningsvillkor. Du är kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens/avdelningens styrelse. Om det inte finns någon styrelse på din arbetsplats har du i stället kontakt med Visions regionala center.

Hur är det att vara Vision-ombud?

Vision-ombud berättar själva om hur det är att vara ombud:

Zuhair Abdulahad tänker aldrig sluta påverka

Gustav Södling: En spännande roll 

Hur gör jag för att bli Vision-ombud?

Kontakta styrelsen för Visions lokala klubb eller avdelning på din arbetsplats. Det är kollegorna på din arbetsplats som väljer dig som ombud.

Finns det inte någon avdelning eller klubbstyrelse är det dina kollegor som är med i Vision på din arbetsplats som utser dig till ombud. När du blivit utsedd till ombud mailar du protokoll eller minnesanteckningar till uppdrag@vision.se  Har du frågor kontaktar du Vision Direkt 0771-44 00 00 och lämnar dina uppgifter.

Din arbetsgivare blir informerad om att du är Visionsombud och du kommer att få informationsmaterial som ditt nya uppdrag.

Du som är intresserad av att bli förtroendevald och Vision-ombud kan också maila på ombudsinfo@vision.se så kontaktar vi dig för att se hur möjligheten och förutsättningen för att bli ombud ser ut på just din arbetsplats.

Så här använder vi dina personuppgifter 

Har du blivit vald till ombud?

Om du är nyvalt ombud eller skyddsombud så kontaktar du din avdelning eller klubb. Finns ingen sådan kontaktar du det center du tillhör.

Om styrelseuppdragen är uppdaterade registrerar ni det själva eller skickar in protokollet till uppdrag@vision.se. Glöm inte att också ange vilka som eventuellt avgått från sina uppdrag

Ladda ner informationen om Vision-ombud för utskrift: Vision-ombud (pdf)

Fler verktyg för dig som är förtroendevald

Nyheter

Till arkivet

2001 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum