×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions internationella stipendium

Du som är medlem i Vision kan söka vårt internationella stipendium som ger dig möjlighet att resa ut i världen och studera facklig verksamhet ur ett internationellt perspektiv.

Information med anledning av corona/covid-19

Vision har fattat beslut om att inte dela ut det internationella stipendiet under 2020 på grund av rådande pandemi. Det är vanligtvis 20 stipendier om 15 000 kronor som delas ut varje år. 

Det internationella arbetet har pågått ändå och under året har Vision genom vår solidaritetsfond donerat pengar till fack i fyra länder som fått svårt att genomföra fackliga aktiviteter på grund av coronapandemin, samt till det globala fackförbundet PSIs insamling med anledning av den tragiska explosionen i Beirut i början på augusti. Vision har nu beslutat om att föra över 300 000 kronor till Solidaritetsfonden från medlen reserverade för det internationella stipendiet. 

Vi följer noggrant utvecklingen och möjligheterna till internationella resor framöver och avvaktar med att fatta beslut kring fortsatt utdelning av stipendiet.

Till er som ansökt om stipendiet till hösten 2020

De som redan har skickat in en ansökan för en resa till hösten 2020 kommer att behöva ansöka igen om resan fortfarande är aktuell när reserestriktionerna blir lättare. 

Observera att det kommer att vara möjligt för alla som uppfyller kriterierna att ansöka om det internationella stipendiet när ansökan öppnar igen.

Till er som beviljats stipendiet för resor under våren 2020

För de stipendiater som inte kunnat genomföra sin resa på grund av pandemin kommer Vision förlänga perioden under vilken de kan resa. Tidigare har man behövt genomföra sin resa inom 12 månader från det att resan var planerad. Vision gör fortlöpande bedömningar av hur möjligheten till internationella resor ser ut och kommer att ändra den tidsperioden utifrån hur läget ser ut framöver.


Vem kan söka Visions internationella stipendium

Alla medlemmar, yrkesverksamma och studenter, kan söka stipendium. Ansökningsperioderna är 1 mars-30 april samt 1 september-31 oktober. 

 • Du får inte ha mottagit stipendiet tidigare
 • Stipendiet söks individuellt. Grupper kan inte ansöka
 • Du måste uppfylla ett av kriterierna

Lottning kommer att ske bland de ansökningar som uppfyller ett av kriterierna och bedöms ha relevans för Vision.

Kriterier för Visions internationella stipendium

Syftet med stipendiet är att finansiera en aktivitet utanför Sverige där du får lära dig mer om fackligt arbete och mänskliga rättigheter i andra länder. För att bli tilldelad Visions internationella stipendium ska ett av följande kriterier uppfyllas:

 • Att genomföra en studie eller ett projektarbete med koppling till fackliga frågor
 • Yrkesmässig utveckling, t ex genom kurs eller studiebesök hos yrkeskollegor utomlands
 • En studie av mänskliga rättigheter i arbetslivet globalt
 • Praktik vid en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter
 • Utlandsstudier/fältstudier som är relaterade till mänskliga rättigheter och/eller facklig verksamhet. Ej andra kurser du läser utomlands

Mer om medlemskap i Vision och hur du gör för att bli medlem

Hur mycket pengar får man och vad förväntas jag som stipendiat göra?

Stipendiet på 15 000 kronor delas ut till 20 medlemmar per år. Efter din resa vill vi att du skriver en kortare reseberättelse och skickar in till oss, gärna med bilder!

Även andra informationsaktiviteter är välkomna, som att filma och/eller intervjua på plats, blogga eller vara med på Visions aktiviteter och berätta när du kommit hem.

Läs tidigare stipendiaters reseberättelser

Hur och när kan jag söka?

Stipendiet har två ansökningsomgångar per år: 1 mars-30 april samt 1 september-31 oktober. Du ansöker om stipendiet terminen innan du åker.

Just nu går det inte att söka Visions internationella stipendium.

För frågor är du välkommen att höra av dig till Visions internationella sekreterare Maria Suárez.

 

1989 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb