Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • En medlem samtalar med kollega.

Medlemsförsäkringar

Som medlem i Vision kan du teckna förmånliga försäkringar via Skandia och Folksam. Visions medlemsförsäkringar har bra villkor och lägre premie.

När du tar del av en medlemsförmån via en samarbetspartner är vår partner personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter och den rabatt du får genom ditt medlemskap i Vision.

Försäkringar hos Skandia

Personförsäkringar ger dig ekonomisk ersättning i händelse av olycksfall, sjukdom och dödsfall. Välj vilka försäkringar som passar dig och din familj (make, maka, registrerad partner, sambo och barn) till en låg kostnad.

Visions försäkringar hos Skandia (skandia.se)

 • Ny medlem. Du som är ny medlem får liv-, sjuk-, olycksfalls- och trygghetskapitalförsäkring kostnadsfritt i tre månader med väldigt enkla hälsokrav.

Försäkringar för dig som är ny medlem (skandia.se)

 • Livförsäkring. Livförsäkringen ger ekonomisk trygghet om en försörjare dör. Engångsbeloppet kan exempelvis göra att familjen har råd att bo kvar i huset eller bostadsrätten. Försäkringen innehåller också begravningshjälp om du har barn och betalas ut om ditt barn dör före 20 års ålder.

Livförsäkring (skandia.se)

 • Familjeskydd. Familjeskyddet ger anhöriga en bättre ekonomisk möjlighet att klara den närmaste tiden efter ett dödsfall. Pengarna som betalas ut varje månad blir ett extra tillskott under de första fem åren.

Familjeskydd (skandia.se)

 • Sjukförsäkring med hälsoförsäkring. Om du blir sjuk minskar din inkomst. Sjukförsäkringen ger dig ett skattefritt extrabelopp varje månad om du blir långvarigt sjuk och betalas ut efter en karenstid på tre månader. Du har också tillgång till en hälsoförsäkring som kan ge förebyggande hjälp vid risk för sjukskrivning på grund av stress och psykisk ohälsa.

Sjukförsäkring med hälsoförsäkring (skandia.se)

 • Trygghetskapitalförsäkring med diagnosförsäkring. Ger både extra ersättning om du blir långvarigt sjuk och vid vissa diagnoser som till exempel cancer, hjärtinfarkt och stroke. Trygghetskapitalets storlek baseras på ditt försäkringsbelopp, din ålder och graden av nedsatt arbetsförmåga.

Trygghetskapitalförsäkring med diagnosförsäkring (skandia.se)

 • Diagnosförsäkring. Ger ersättning vid vissa diagnoser som till exempel cancer, hjärtinfarkt eller stroke.

Diagnosförsäkring (skandia.se)

 • Olycksfallsförsäkring. Försäkringen gäller dygnet runt och har ingen självrisk. Om olyckan är framme kan du bland annat få ersättning vid funktionsnedsättning, dödsfall och kostnader för vård, tandskador och rehabilitering.

Olycksfallsförsäkring (skandia.se)

 • Barn- och gravidförsäkring. Barn är ofta sämre försäkrade än vuxna. Men med vår barnförsäkring får dina barn en försäkring som gäller dygnet runt både vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen har ingen självrisk och gäller alla barn i familjen tills de fyller 25 år om de är folkbokförda på samma adress som du.

Barn- och gravidförsäkring (skandia.se)

 • Samtalsstöd: Tusen Frågor – Ett nummer. Om du är medlem och har någon av Visions personförsäkringar hos Skandia har du kostnadsfri tillgång till samtalsstöd kring problem i vardagen. Du får möjlighet att prata med exempelvis en ekonom, jurist eller psykolog om privata eller arbetsrelaterade frågor.

Samtalsstödet Tusen Frågor – Ett nummer

 • Seniorförsäkring. Alla medlemmar som har en försäkring flyttas automatiskt över till Visions seniorförsäkring vid 67 års ålder, utan hälsoprövning. Du kan inte komplettera dina försäkringar efter att du har fyllt 67 år.

Seniorförsäkring (skandia.se)

Försäkringar hos Folksam

Du som har försäkringar via Folksam kan logga in med bank-id på Folksams webbplats för att se dina försäkringar.

Visions försäkringar hos Folksam (folksam.se)

 • Hemförsäkring med skydd mot id-stöld. Som medlem i Vision kan du teckna en prisvärd hemförsäkring hos Folksam, som erbjuder en av marknadens bästa hemförsäkringar. Till exempel ingår id-support dygnet runt som hjälper dig att förebygga, upptäcka och begränsa skador av en id-stöld. En annan viktig fördel med att teckna din hemförsäkring genom Vision är att du kan ansöka om premiebefrielse om du blir långtidsarbetslös. Om du samlar dina försäkringar hos Folksam får du dessutom samlingsrabatt på många andra försäkringar.

Hemförsäkring (folksam.se)

 • Erbjudande på hemförsäkring för studenter. Om något skulle hända ditt hem eller dina saker – hemma eller på resan – kan det leda till oväntade utgifter. Även när du har en studentekonomi ska du kunna ha en hemförsäkring. Bland annat ingår otursskydd (allrisk), som är bra att ha om du till exempel tappar din mobil eller din dator, och skydd mot id-stöld. Dessutom bjuder Folksam på de tre första månaderna när du tecknar studenthemförsäkringen på webben.

Hemförsäkring för studerande (folksam.se)

 • Företagsförsäkring. Du som är medlem i Vision och egenföretagare kan teckna företagsförsäkring hos Folksam. Den innehåller egendomsförsäkring, avbrotts- och extrakostnadsförsäkring, rättsskyddsförsäkring, tjänstereseförsäkring och krisförsäkring.

Företagsförsäkring (folksam.se)

 • Juristförsäkring. Du som är medlem i Vision kan skaffa en juristförsäkring som inkluderar 15 timmars juridisk rådgivning per år. Försäkringen innehåller fyra delar: juridisk rådgivning, rättsskydd, må-bra-rådgivning och hjälp vid id-stöld.

Juristförsäkring (folksam.se)

Frågor & svar