×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

På din arbetsplats

Varje förändring på arbetsplatsen får en stor effekt genom att den ofta inkluderar många. Som Visionsmedlem har du ofta möjlighet att påverka arbetsförhållanden både för er och andra, genom bland annat de inköp ni gör.

Så kan ni jobba med Fairfrågor på arbetsplatsen 

Prata med kollegorna och chefen om vad som är Fair eller inte Fair på arbetsplatsen. Fundera på hur ni kan bidra till schystare arbetsvillkor för alla och minska er miljöpåverkan, och vad ni vill förändra. Gör din röst hörd. Lär dig mer om miljöfrågor och prata om hållbarhet och miljö med kollegorna. Använd Vision som bollplank om du känner att vill vara med och förändra.

Arbetsvillkor

 • Stöd företag och arbetsplatser som tänker och arbetar hållbart. Att arbeta hållbart innebär bl.a. att alla anställda har rättvisa villkor och att de metoder som används inte har en skadlig påverkan på miljön.
 • Gå e-utbildningen ”en arbetsplats för alla”, få tips på vad du kan göra på din arbetsplats och sprid utbildningen
 • Se till din egen omgivning: agera inkluderande och lär dig mer om det som först kan verka främmande eller annorlunda.
 • Öka medvetenheten om genom att tala öppet om olika lön för samma jobb. Kvinnors inkomst är i snitt 10-30 % lägre än män för samma arbete
 • Påtala sexistiskt språk och beteende. Dela positiva berättelser som visar på jämställdhet mellan könen och motarbetar stereotyper. Gör din röst hörd om du bevittnar orättvisor på din arbetsplats eller inom andra verksamheter.
 • Lär dig mer om hur upphandling går till på ditt jobb och hur du kan använda Vision för att påverka arbetsgivaren att göra schysta upphandlingar. Undersök hur och vem som tillverkat de produkter ni köper in på jobbet 
 • Lär dig mer i Facklig handbok för bättre offentlig upphandling (pdf).
 • Lär dig mer om schyst producerad IT-utrustning via TCO Development
 • Se över era investeringar - Fair finance guide

Miljöpåverkan

 • Tänk alltid i de tre stegen "Reducera. Återanvänd. Återvinn". Det innebär att först fråga sig om en ny vara verkligen behövs, i andra hand använda någonting som redan finns och i tredje hand att se till att det som slängs återvinns.
 • Se över resepolicyn på jobbet, kom överens om riktlinjer för tjänsteresor som uppmuntrar klimatsmart resande, undvik t ex flyg om det går att åka tåg.
 • Kan ni minska era utskrifter, cykla till jobbet, ha vegetarisk kost som norm på företagsluncher/konferenser osv? Kopiera ev Visions policy Schyst matbord
 • Skapa rutiner för att alla lampor och datorer släcks när arbetsdagen är slut. Kan ni effektivisera er energianvändning på arbetsplatsen på andra sätt? 
 • Källsortera allt avfall som går, om ni inte har möjlighet säg till arbetsgivaren att ni vill ha det.
 • Undvik engångsmaterial.
 • Gör en plan för utsläppsminskning och kompensera för de utsläpp ni ändå är upphov till.

Mat och dryck

 • Lär dig mer om matens roll för ett hållbart samhälle.
 • Sträva efter att vara en smart konsument. Fall inte för marknadsföringsknep som leder dig till att köpa mer mat än du konsumerar, särskilt färskvaror med kort hållbarhet.
 • Gå ut och ät lunch istället för att ta med mat i förpackningar. Tala med restaurangen om att ni önskar ta med egna matlådor att hämta mat i. 
 • Sluta använda plastpåsar. Ta med din egen påse eller väska om du handlar lunch att ta med.
 • Prata med arbetsgivaren om att ni vill ha Fairtrade-märkt kaffe och te på jobbet

Internationella frågor 

 • Håll dig informerad och uppdaterad. Läs om hur arbetsförhållanden ser ut för människor i andra delar av världen. Tala med vänner och familj om de utmaningar som finns i vissa länder, samt vilket ansvar vi bär som konsumenter.
 • Skänk pengar till Visions solidaritetsfond
 • Sök Visions internationella stipendium och bredda din yrkeskompetens med berikande internationella erfarenheter

 

Vad har ni gjort hos er?

Har din arbetsplats redan gjort en del? Behöver ni stöd för att göra mer? 

Berätta för oss!

Nyheter

Till arkivet

401 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb