×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mångfald

Vision jobbar för ett mänskligt arbetsliv – där vi känner arbetsglädje, får bidra med vår kompetens och kan vara oss själva. Detta är fortfarande inte självklart och den som avviker från normen på arbetsplatsen riskerar att bli diskriminerad. Vi behöver gemensamt öka takten i arbetet för ett mer öppet och inkluderande arbetsklimat där det är tydligt att allas kompetenser bidrar till utveckling, med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Med stöd av Diskrimineringslagen och befintliga verktyg skapar vi en arbetsplats för alla.

Använd dig av länkarna nedan för att skapa ett mer mänskligt arbetsliv. Börja gärna med att gå Visions e-utbildning En arbetsplats för alla, en kompetensutveckling om mångfald på bara 20 minuter. Du behöver inte vara inloggad för att gå denna utbildning och ditt resultat registreras inte.

Rekrytera med fokus på kompetens

Mångfald är bra för kreativiteten på arbetsplatsen. Dessutom är mångfald en förutsättning för att klara av rekryteringsbehovet för de flesta arbetsgivare. Det kräver att de som håller i rekryteringsprocessen får rätt kompetensutveckling och stöd. 

Rättviseförmedlingens 12 tips för schyst rekrytering

Diskrimineringsombudsmannens tips för att rekrytera utan att diskriminera

Utveckla arbetet på arbetsplatsen 

Genom att arbeta medvetet med mångfald på arbetsplatsen ökar både öppenhet och respekten för varandra. Diskrimineringslagen är en viktig del i arbetet men en bra arbetsmiljö är också viktigt för att alla ska trivas på arbetsplatsen. 

570 chefers syn på mångfald på arbetsplatserna (Visions rapport)

Diskrimineringsombudsmannens (DO:s) beskrivning av arbetet med aktiva åtgärder

Suntarbetslivs utbildningar och verktyg för kommun- och landstingssektorn

DO om Bristande tillgänglighet

Hjärnkolls material om psykisk ohälsa (för chef och medarbetare) 

HBTQ-fakta från RFSL

Stresskollen tar pulsen på din arbetssituation

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats

Ta kontakt med Vision! Om du inte vill prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb kan du alltid kontakta Vision Direkt, alla vardagar klockan 8-20, 0771 44 00 00, eller mejla till visiondirekt@vision.se.

Nyheter

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  2018-10-15

Deltagare i projektets ungdomskommitté samt Visions internationella sekreterare Magnus Andersson

Arbetsvillkoren förbättras i Honduras med Visions projekt

Sedan förra året driver Vision ett internationellt projekt som syftar till att stärka fackförbundens status i Honduras. Den internationella sekreteraren Magnus Andersson berättar hur och varför.  2018-10-04

Kommunerna nyckelaktörer för att minska utsläppen

Förra veckan kom Stockholm Environment Institute (SEI) ut med den andra delen av en forskningsrapport om klimatpåverkan. I denna del granskades kommunsektorn, där många av Visions medlemmar arbetar, och vilka medel kommunerna förfogar över för att minska utsläppen av växthusgaser.  2018-10-03

Foto: Lasse Nilsson

"På vår arbetsplats vill jag att alla ska känna sig lika viktiga"

Idag tilldelades Mia Wallengren Visions nationella pris för mänskliga rättigheter 2018. Hon är förvaltningschef och får priset för sitt inspirerande och systematiska arbete för mångfald och jämlikhet på Kultur- och fritidsförvaltningen i Falköpings kommun.  2018-09-28

Till arkivet

949 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 7 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb