×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mångfald

Vision jobbar för ett mänskligt arbetsliv – där vi känner arbetsglädje, får bidra med vår kompetens och kan vara oss själva. Detta är fortfarande inte självklart och den som avviker från normen på arbetsplatsen riskerar att bli diskriminerad. Vi behöver gemensamt öka takten i arbetet för ett mer öppet och inkluderande arbetsklimat där det är tydligt att allas kompetenser bidrar till utveckling, med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Med stöd av Diskrimineringslagen och befintliga verktyg skapar vi en arbetsplats för alla.

Använd dig av länkarna nedan för att skapa ett mer mänskligt arbetsliv. Börja gärna med att gå Visions e-utbildning En arbetsplats för alla, en kompetensutveckling om mångfald på bara 20 minuter. 

Rekrytera med fokus på kompetens

Mångfald är bra för kreativiteten på arbetsplatsen. Dessutom är mångfald en förutsättning för att klara av rekryteringsbehovet för de flesta arbetsgivare. Det kräver att de som håller i rekryteringsprocessen får rätt kompetensutveckling och stöd. 

Rättviseförmedlingens 12 tips för schyst rekrytering

Diskrimineringsombudsmannens tips för att rekrytera utan att diskriminera

Utveckla arbetet på arbetsplatsen 

Genom att arbeta medvetet med mångfald på arbetsplatsen ökar både öppenhet och respekten för varandra. Diskrimineringslagen är en viktig del i arbetet men en bra arbetsmiljö är också viktigt för att alla ska trivas på arbetsplatsen. 

570 chefers syn på mångfald på arbetsplatserna (Visions rapport)

Diskrimineringsombudsmannens (DO:s) beskrivning av arbetet med aktiva åtgärder

Suntarbetslivs utbildningar och verktyg för kommun- och landstingssektorn

DO om Bristande tillgänglighet

Hjärnkolls material om psykisk ohälsa (för chef och medarbetare) 

HBTQ-fakta från RFSL

Stresskollen tar pulsen på din arbetssituation

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats

Ta kontakt med Vision! Om du inte vill prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb kan du alltid kontakta Vision Direkt, alla vardagar klockan 8-20, 0771 44 00 00, eller mejla till visiondirekt@vision.se.

Nyheter

15 olika modersmål i arbetsgruppen

Mångfald på arbetsplatsen leder till mer kreativitet och innovation i verksamheten. Det visar en ny undersökning som Vision har gjort. ”All forskning visar att man når bättre resultat på en arbetsplats om medarbetarna är olika varandra och har olika erfarenheter. På det sättet kan man möta de flesta kunders behov och önskemål”, säger Marcus Gustavsson, enhetschef för Hemtjänst Torpa/Strömmensberg i Göteborgs Stad, Örgryte-Härlanda.  2017-10-26

Chefer måste få bättre förutsättningar att leda mångfald

En mångfald av medarbetare i personalgruppen leder till mer kreativitet och innovation i verksamheten. Det anser nästan samtliga av de drygt 570 chefer som deltagit i Visions undersökning om mångfald på arbetsplatserna. Samtidigt känner många chefer en oro för att diskriminera arbetssökande eller medarbetare.  2017-10-26

Vision medverkade på hållbarhetskonferens

I tisdags hölls en konferens där Agenda 2030-delegationen presenterade sin rapport för hur Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030 – FNs globala mål för en hållbar utveckling. Rapporten presenterades av civilminister Ardalan Shekarabi och Isabella Lövin, minister för internationell utvecklingssamarbete och klimat. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, var en av talarna på Dramatens scen.  2017-06-16

Fredrik Eklund och Linnéa Krämer. Foto: Privat bild.

Personalens input har varit a och o

Utbildningsföretaget ASTAR arbetar sedan år 2012 för att öka mångfalden på arbetsplatsen. Genom medvetet arbete har de breddat sin rekryteringsbas av lärare och coacher, och dessutom vunnit utnämningen ”Great place to work” två år i följd.  2017-06-15

Till arkivet

1126 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 1 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb