Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lokal lönepolitik

På denna sida har vi samlat avtalsnätverkets stöd till det lokala arbetet med Visions lönepolitik.

I stödet ingår en sammanställning av vanliga frågor och svar i en FAQ, samt ett skype-talk, en podd-inspirerad film mellan två ombudsmän som pratar lönepolitik.

Vår förhoppning är att ni som vill arbeta medatt utveckal en lokal lönepolitik ska bli ännu mer inspirerade av filmen. Titta gärna på filmen när det passar er, den är ca 45 minuter lång. Det är första gången vi provar metoden skype-talk och tanken är att det ska vara podd-liknande.

Några avdelningar inom nätverket arbetar lokalt med att skapa en egen lokal lönepolitik. Deras arbete med framtagandet är tänkt att bli ett processtöd och konkreta exempel till andra avdelningar hur man kan ta fram en lokal lönepolitik

I intervjun nedan förklarar Angelica Spångberg-Söderberg hur  Vision Söderhamn jobbar med sin lokala lönepolitik.

Angelica Spångberg-Söderberg

Hej, Angelica Spångberg-Söderberg som är förtroendevald i Vision Söderhamn!

Ni har jobbat fram en egen lönepolitik. Vad spännande! Men varför då egentligen? Det är väl nåt som er arbetsgivare Söderhamns kommun ska ha. Räcker inte det?

- Det kanske en kan tycka! Men faktum är att det är lika viktigt att vi i Söderhamnsavdelningen har vår, som att arbetsgivaren har sin. Vi har skapat vår lönepolitik utifrån Visions centrala lönepolitik och de lokala förutsättningar och behov som vi ser inom avdelningen, säger Angelica.

Ni skriver att er lönepolitik ska vara ett strategiskt dokument för att vägleda styrelsen i arbetet med den årliga löneprocessen och ska visa lokala ställningstaganden och viljan för Vision i Söderhamn gällande löner och villkor. Det låter ju fint, men vad betyder det i praktiken?

- Det betyder att vi utgår ifrån vår lönepolitik när vi förbereder oss inför löneöversynen. Lönepolitiken är vår kompass som ger oss vår riktning. Det är en enorm styrka för oss i styrelsen att vi har processat fram den i dialog med våra medlemmar. Vi vet att våra medlemmar står bakom lönepolitiken och det ger oss kraft och facklig styrka när vi formulerar oss till arbetsgivaren. Det är inte bara ord och meningar som vi i styrelsen har gissat oss till, utan det är sånt som är viktigt på riktigt för våra medlemmar. Som vi kan lyfta och driva för att göra skillnad för våra medlemmar, berättar Angelica engagerat.

Känns inte som att vi behöver fråga vilken som är Angelicas fackliga hjärtefråga.
Skämt åsido, vilka punkter i er lönepolitik tycker du är viktigast att ni får gehör för i nästa års löneöversyn?

- Vi har skickat ut en löneenkät till våra medlemmar och utifrån den vet vi att fortfarande finns en hel del övrigt att önska kring löneprocessen. Vår prio är därför att säkra processen så att alla våra medlemmar verkligen får löne- och resultatsamtal i dialog med sin lönesättande chef och en tydlig återkoppling på sin nya lön.

En annan viktig punkt är att vi får till en lönekartläggning värd namnet i Söderhamns kommun. Det kommer vi att lyfta och då luta oss mot diskrimineringslagen. Vi anser också att det behövs en översyn av befattningar och AID-koder i kommunen. Självklart är Vision Söderhamn aktiva både som med- och motparter för att löneprocessen ska utvecklas, avslutar Angelica.

 

Nyheter

Till arkivet

Förtroendevald?

Allt du behöver för ditt uppdrag.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar