Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalsnätverket i område Mitt

På HÖK-forum i Sundsvall hösten 2017 presenterades en förväntan från Förbundsstyrelsen att starta upp regionala nätverk inför kommande avtalsrörelse. Bakgrunden är att Förbundsstyrelsen vill ta till vara på det engagemang som finns hos er förtroendevalda samt bygga vidare på vår fackliga styrka och öka samarbetet och stöttningen mellan avdelningar och klubbar.

Efter HÖK-forum skickades en förfrågan till alla ordföranden i område Mitt om vilka som vill engagera sig i ett sådant nätverk. Förtroendevalda fick anmäla sitt intresse och i nuläget utgör fem personer Avtalsnätverket i område Mitt med stöd av HÖK-ansvariga ombudsmän, Anna Tjärnberg och Johan Wallin från centret.

Följande förtroendevalda är idag med i Avtalsnätverket

Lotta Eriksson, Region Gävleborg
Kim Jutterström, Hudiksvalls kommun
Jessica Eberger, Borlänge kommun
Elisabeth Larsson, Östersunds kommun
Gunvi Dahlström, Region Jämtland/Härjedalen

Avtalsnätverket

 Ambitionen med avtalsnätverket är att:

  • Kartlägga behov i område Mitt
  • Bidra med erfarenheter, nytänkande och kontakter med andra förtroendevalda
  • Nyttja och öka vår fackliga styrka!
  • Mer samarbeten och stöttning mellan avdelningar
  • Att förtroendevalda äger och ansvarar för nätverket
  • Nätverket kan utgöra en grund för nästa avtalsrörelse och avtalsgrupp

Exempel på vad Avtalsnätverket har arbetat med hittills hittar du här nedan. Ta gärna kontakt med avtalsnätverket om du har ideér eller vill diskutera något.

  • Stöd till medlemsdialog -”Lönepeppen”, ett powerpointmaterial för att kunna informera/diskutera lön med medlemmar och peppa dom inför sina lönesamtal. Här finns även en FAQ om lönepeppen.
  • Analysunderlag – nätverket testar en framställan om att ta del av information för att bra underlag till lokala löneanalyser.
  • Lokal lönepolitik – Nätverket har utvecklat en enklare FAQ om lokal lönepolitik och centret har spelat in ett skypetalk som finns tillgängligt för er förtroendevalda.
  • Bjudit in till erfarenhetsutbyten för förtroendevalda inom avtalsområdet.

Nyheter

Till arkivet

Förtroendevald?

Allt du behöver för ditt uppdrag.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar