×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Inspirationsdagarna 2015

Här hittar du material och information samt inspelade föreläsningar från Inspirationsdagarna i Norrköping 6-7 maj.

Vad hände under Inspirationsdagarna?

Inspirationsdagarna bjöd på peppande föreläsningar, seminarier och workshops för medlemmar och förtroendevalda i Vision. Här på sidan kan du hitta föreläsarnas powerpointbilder och annat material samt titta på inspelade föreläsningar.

 

 

Material från föreläsningarna

 

Pernilla Alexandersson: De nio maktteknikerna.

Pernilla Alexandersson är jämställdhetsexpert VD på Add Gender. Hon berättar om hur De nio maktteknikerna fångar hela det dynamiska växelspelet mellan människor. De har sin bakgrund i de mer välkända ”härskarteknikerna” men har utvecklats ur en modern syn på språk, makt och identitet. Kunskapen om maktteknikerna skapar handlingsutrymme och frigör individer. Framförallt medvetandegör maktteknikerna hur vi själva utövar makt och ger oss därmed en utgångspunkt för etiska ställningstaganden och ett självreflekterande förhållningssätt.

Länk till Pernillas presentation.

 

Sonia Koppen: Visions arbete med socialtjänsten i Göteborg.

Sonia Koppen är förtroendevald och arbetare inom socialtjänsten i Göteborg. Dessa är hennes tips för att tillsammans med arbetsgivaren skapa en fungerande socialtjänst:

 • Att skapa förändring är lättare om vi är många som hjälps åt! Att 400 socialarbetare demonstrerade i Göteborg 2012 gjorde att politiker och media började lyssna på oss!
 • För att övertyga andra är det viktigt att vara tydlig med vilken förändring du vill se! Vi kom tillsammans med arbetsgivaren överens om sju konkreta och genomförbara åtgärdspunkter för en bättre socialtjänst!  
 • Visa på hur den förändring du vill se gör nytta för samhället! Vi visade på hur socialsekreterarnas förutsättningar påverkar de mest utsatta i samhället!

Länktips: Framtidens socialtjänst Medarbetare och framtida medarbetare i socialtjänsten är med och påverkar.

 

Rebecka Bohlin: Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet.
Rebecka Bohlin, frilansjournalist och författare, presenterar arbetsmarknaden ur ett genusperspektiv och berättar hur du kan ta hjälp av redskap för att hantera fysiska och verbala kränkningar i din jobbvardag.

Länk till den inspelade föreläsningen kommer inom ett par veckor. 

Lästips: Bohlin, R; Berg, Sara Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet. Ordfront 2013.

 

Veronica Karlsson: Vision som förändringskraft.
Visions förbundsordförande Veronica Karlsson berättar om Vision som förändringskraft - det arbete som Vision gör för sina medlemmar och för välfärden i Sverige.
Länk till den inspelade föreläsningen kommer i höst.
Länktips: En arbetsplats för alla. Om Visions arbete för mångfald. 

Eva Lundgren Stenbom: Vad gör fairtrade för skillnad?
Eva Lundgren Stenbom driver konsultföretaget Juste a'Fair inom hållbar utveckling. Hon berättar om vad fairtrade innebär för odlare och tillverkare samt hur ditt beslut att handla fairtrademärkt påverkar människors liv. Utgångspunkten är Evas egna resor till bland annat Indien.

Länk till den inspelade föreläsningen kommer till hösten.


Lisa Svensson: Öppenhet på jobbet.
Lisa Svensson, förtroendevald i Norrköping, svarar på frågan vad är HBTQ? Vad finns det för normer och vad säger de om oss? Lisa ger en grundkurs och diskuterar varför detta är en fråga på arbetsplatsen och i Vision. 

Länk till den inspelade föreläsningen kommertill hösten.

Länktips: Vision arbete med HBTQ


Niclas Nilsson: Att se och bemöta intolerans.

Niclas Nilsson jobbar som föreläsare och utbildningschef på Stiftelsen Expo. Sedan 1995 har Expo kartlagt hur den organiserade intoleransen ser ut i samhället. Niclas beskriver hur dagens organiserade intolerans utmanar Visions grundvärderingar om idén om allas lika värde och rätt. Han erbjuder också motstrategier för hur intoleransen kan bemötas.

 • Tystnad är inget alternativ
 • Fokus måste vara att erbjuda ett bättre och trovärdigare alternativ själva
 • Vilken gemenskap tror ni på?

Länk till den inspelade föreläsningen kommer till hösten.

Material:
Nickas bilder från föreläsningen. 
Rapport. SD, nazisterna och det antirasistiska motståndet - Analys av valet 2014. Därför gick det som det gick och så går vi vidare. Expo 2014.

 

Berolin Deniz

Berolin Deniz från Interfem – Se och Agera mot sexism och rasism på arbetsplatsen.

Berolin Deniz från den idéella föreningen Interfem pratade konkreta verktyg att identifiera och hantera rasism och sexism. Hennes 3 tips för ett lyckat förändringsarbete är:

 • Våga anlägga ett kritiskt makt- och resursperspektiv
 • Gör en kartläggning av organisationen
 • Upprätta en realistisk åtgärdsplan

Maud Gustavssson från Vision - För chefer: "Ditt ledarskap i den innovativa organisationen"

Ledare är centrala för organisationens innovationsför-måga. De kan både stimulera medarbetarnas vilja att förnya och ta fram nya erbjudanden, och även sabotera denna vilja. Innovation finns på alla nivåer och behöver inte vara stort eller krångligt.
Bildspel från föreläsningen

 

Nina Odermalm Schei

Genom att synliggöra de frågor som är viktiga för våra medlemmar kan vi påverka deras arbetsvillkor! Visions presschef 
Nina Odermalm Schei höll en workshop i hur du kan påverka politiker, övriga beslutsfattare och allmänhet genom att synliggöra frågor i sociala medier, i kontakt med politiker och pressen.  

 • Synlighet i media bidrar till att Vision blir en kraft som påverkar och gör skillnad för sina medlemmar.
 • Opinionsbildning handlar om att uppmärksamma och skapa förståelse för ett problem – och sedan komma med en lösning på problemet. Formulera vad det är du vill påverka och hur du ska nå det målet.
 • Tydlighet, snabbhet och tillgänglighet – är nyckelord för den som vill lyckas i kontakterna med media.

 

Se föreläsningarna hemifrån

 Till hösten kommer våra föreläsningar upp på hemsidan.

 

Sociala medier

Följ Vision på sociala medier och sprid själv goda exempel, dela intressanta tankar och synliggör vad som händer inom Vision!

#inspirationsdagarna2015, #mittlivsomförtroendevald, #vision_fack.

 

Ge oss feedback!

Saknar du något eller vill du tipsa oss om något? Mejla linkoping@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1153 nya medlemmar under oktober

Allt det här får du:

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

 • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Förtroendevald?

Allt du behöver för ditt uppdrag.

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Engagemangskiosken

Vad engagerar er på din arbetsplats? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Vad engagerar dig?

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum