Distansarbete

Kom i kontakt med Vision

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Distansarbete

Vi är mitt i en pandemi och ansvariga myndigheter uppmanar alla som kan att arbeta hemifrån. För oss är det självklart - alla som kan måste ges möjlighet att jobba från hemmet. Här samlar vi det som Vision publicerar kring distansarbete, så som undersökningar, tips och verktyg.

Digital arbetsmiljö

En bra digital arbetsmiljö utan strul kan man minska stress som leder till värk i nacke och axlar, samt öka trivseln på jobbet. Hitta tips för att förbättra den digitala arbetsmiljön här!

Ont i nacken?

Din arbetsgivare har ett arbetsmiljöansvar – även när du jobbar hemifrån. Du ska ha en så bra arbetsmiljö som möjligt och inte riskera att utsättas för ohälsa eller olycksfall.

Alltid tillgänglig?

Vabba eller vobba? Tekniken gör det möjligt att ha ett mer flexibelt arbetsliv - det är bra. Men vi behöver sätta tydliga gränser mellan arbete och fritid för ett mer hållbart arbetsliv.

Så hittar du motivation hemma

Att jobba hemifrån kan vara härligt men också utmanande eftersom det sociala samspelet med kollegorna är begränsat. Vi har samlat ihop några tips på hur du kan hitta motivation i hemarbetet.

Undvik konflikter på distans

Distansarbete kan påverka teamkänslan i arbetsgruppen och spä på konflikter. Men det finns sätt att undvika de värsta fallgroparna där kommunikation och utvärdering är av stor vikt.

Fixa jobbet på distans

Vad är bra att tänka på när kontoret byts ut mot köksbordet? Hur fixar du bra digitala möten och hur ska du tänka kring arbetstiden? Här är några tips på hur du blir proffs på att arbeta på distans.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum