Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Kontakta oss om förhandlingsframställan

Här hittar du som är arbetsgivare information om hur du skickar en förhandlingsframställan till Vision.

Hur går förhandlingsframställan till?

Förhandlingsframställan innebär att en av parterna – facket eller arbetsgivaren – lämnar en begäran om att förhandla en viss fråga med den andra parten. Den som får förhandlingsframställan är skyldig att ställa upp i förhandling.

Innan du som arbetsgivare tar beslut i en fråga där det föreligger förhandlings­skyldighet måste du kontakta de fackliga ombuden på arbetsplatsen för förhandling. Om ombud saknas ska du kontakta Visions center i det geografiska område där den berörda arbetsplatsen finns.

Skicka din förhandlings­framställan via mejl enligt instruktionerna nedan. Efter att vi har tagit emot din förhandlings­framställan återkommer vi till dig inom fem arbetsdagar.

Visions center

Vad ska ingå i förhandlingsframställan?

I förhandlingsframställan ska du ange följande uppgifter.

  • Vad vill ni förhandla?
  • Personallista med namn och personnummer på de berörda medarbetarna. Vision kollar därefter vilka medarbetare som är medlemmar hos oss. Mejla gärna listan som en lösenordsskyddad fil och skicka sedan lösenordet i ett separat mejl.
  • Vilken kommun, stift eller område avser ärendet?
  • Ert företags- eller organisationsnamn
  • Ert organisationsnummer
  • Namn på kontaktperson
  • Ert telefonnummer och mejladress
  • Bifogade filer som är relevanta för förhandlingen.

Har du frågor?

Kontakta Vision Direkt om du är osäker på vilket center du ska skicka förhandlingsframställan till. Ring 0771-44 00 00 vardagar klockan 8–20.

Du kan själv hitta svar på flera vanliga frågor bland våra frågor och svar.

Frågor och svar

Chatta med oss i Vision-appen!

Som medlem i Vision kan du chatta med en rådgivare – direkt i Vision-appen! Du hittar appen där appar finns.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss