Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Här får du tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv. Målet är att skapa en arbetsplats för alla – för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv.

Har du tre minuter? 

Under de senaste 100 åren har många positiva förändringar skett som bidragit till ett mer jämlikt samhälle. Se Visions kortfilm om hur det gick till när kvinnor i Sverige fick rösträtt, när jämställdhetslagen trädde i kraft och vad som återstår att göra – för att skapa en arbetsplats för alla.

Klicka på play-knappen i filmen längst upp på sidan.

Har du 20 minuter?  

Gå Visions e-utbildning En arbetsplats för alla: en kompetensutveckling om mångfald på bara 20 minuter. I slutet av utbildningen kan du ge dig själv några konkreta uppgifter som du kan tänka på i din vardag på jobbet.

Som medlem har du möjlighet att gå e-utbildningen i Visions nya kursportal.

Är du inte medlem? Då har du ändå möjlighet att ta del av utbildningen utan inloggning. Observera att du i så fall inte får något resultat registrerat.

Har du mer tid?

Genom att arbeta medvetet med mångfald på arbetsplatsen ökar både öppenhet och respekten för varandra. Där är Diskrimineringslagen är en viktig del. Det förebyggande arbetet, de så kallade aktiva åtgärderna, är en förutsättning för att skapa en arbetsplats för alla. Det är också något som arbetsgivaren är skyldig att arbeta med, tillsammans med facket.

Vi har tagit fram tips och stöd för dig som är förtroendevald eller chef:

Checkpoint - ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

I ett samtal med Checkpoint, en ny podd om mångfald, deltar Vision i ett avsnitt där vi tydliggör dina rättigheter som arbetstagare och arbetsgivarens ansvar för det förebyggande arbetet. Självklart får du också veta hur Vision kan stötta - både i det förebyggande arbetet och om du skulle bli utsatt själv.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats 

Ta kontakt med Vision! Du kan välja att prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb eller höra av dig till Vision Direkt.

Kontakta Vision

Så skapar vi en arbetsplats för alla

En arbetsgivares arbete för mångfald på arbetsplatsen kan ske på många områden. Här är tre exempel på hur chefer kan arbeta med detta.

Rekrytera med kompetens i fokus

Mångfald är bra för kreativiteten på arbetsplatsen. Dessutom är mångfald en förutsättning för att klara av rekryteringsbehovet för de flesta arbetsgivare. Därför måste rekryteringen göras med kompetens i fokus. Det kräver att de som håller i rekryteringsprocessen får rätt kompetensutveckling och stöd.

Schyst rekrytering

Skapa förutsättningar för ett närvarande ledarskap

Att chefer har tid och förutsättningar att vara närvarande för sina medarbetare är en framgångsfaktor för att leda mångfald. Tid är också en förutsättning för att kunna jobba främjande för friska, attraktiva och innovativa arbetsplatser.

Öka kompetensen kring diskrimineringslagstiftning och aktiva åtgärder

Alla chefer måste få tillgång till kompetensutveckling, riktlinjer och stöd. Aktiva åtgärder är ett förebyggande och främjande arbete för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett diskrimineringsgrund.

Genom att öka kompetensen ökar också möjligheterna att skapa en schystare arbetsplats som ser till att färre medarbetare och arbetssökande diskrimineras.

Diskriminering och aktiva åtgärder

En arbetsplats för alla

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling.

En arbetsplats för alla

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet