×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Därför valde Deborah arbetet som studentinformatör

Deborah valde arbetet som studentinformatör hos Vision för att det är ett feministiskt fackförbund som aktivt arbetar med mänskliga rättigheter och miljön.

Deborah Traujtmann kommer från Gotland och studerar just nu språkvetenskap med spansk inriktning på Linköpings universitet. Dessutom arbetar hon deltid som en av Visions fantastiska studentinformatörer. Vision.se fick prata med Deborah om arbetet som studentinformatör, varför hon valde just Vision och hur hon tror att hennes framtida fackliga engagemang ser ut.

Hej Deborah! Hur kommer det sig att du ville bli studentinformatör

Jag blev tipsad av en kompis som också är studentinformatör och som berättade om att det är ett väldigt roligt arbete. När jag såg att Vision behövde nya studentinformatörer var det självklart för mig att söka, och idag är jag glad för att få vara en del av Vision.

Vad är det bästa med att vara studentinformatör?

Att vara studentinformatör innebär bokningar och förberedelser inför informationsbord, klasspresentationer och deltagande på mässor samt andra events i syfte att rekrytera nya studentmedlemmar. Det bästa med mitt arbete är att få träffa många studenter och att få arbeta i team med bra kollegor. 

Mitt bästa minne är när jag och mina kollegor arbetade på Kalasmottagningen som är Linköping universitets största mässa. Det var mycket folk överallt och ett högt tempo. Vi hade en tävling i vår monter och många studenter ville delta. Det var riktigt roligt att se alla studenter så motiverade!  

Hur kommer det sig att du valde just Vision?

Jag har så länge jag kan minnas haft ett intresse för fackförbund och vilka frågor de driver. Vision fick min uppmärksamhet när jag lärde mig om att de är ett feministiskt förbund som dessutom är en Fair Union som arbetar med mänskliga rättigheter och miljön.

Sista frågan, hur tror du att ditt framtida fackliga engagemang ser ut?

För mig är det en självklarhet att vara med i ett fackförbund när jag börjar arbeta, främst för att känna en trygghet på min arbetsplats. Vidare vore det roligt att fortsätta arbeta med Vision och att fortsätta utveckla mig inom facket.

Nyheter

Till arkivet

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har över 200 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum