Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Medarbetare tar emot en nyanställd kollega på arbetsplatsen.

Introduktion för nyanställda

En av de viktigaste faktorerna för att du som nyexaminerad ska kunna göra ett bra jobb är att du får en god introduktion av din nya arbetsgivare.

Det här vill Vision

  • Din introduktion ska sträcka sig över hela ditt första år som nyanställd
  • Introduktionen ska ha som mål att ge dig en god grund att stå på, att du ska få koll på både formella och informella rutiner på arbetsplatsen och göra dig trygg i det praktiska utförandet av ditt yrke
  • Du bör få en bred kännedom om din arbetsgivares verksamhet
  • Introduktionen bör ge arbetsgivaren en möjlighet att lära känna dig bättre och att ta reda på vilka kompetenser och erfarenheter du har med dig så att du och arbetsgivaren på bästa sätt kan använda din kompetens

Ta hjälp av Vision

Vårt jobb som fackförbund när du börjar ditt nya jobb är både att hjälpa dig att se till att arbetsgivaren ger dig den introduktion du bör få, men också att själva stötta dig lite extra under den första perioden på jobbet.

Några tips till dig

  • När du sitter i diskussioner med blivande arbetsgivare – ställ frågor om hur arbetsgivaren tänker sig din introduktion.
  • Be om råd och stöd av ditt lokala Vision-ombud. Vi har flera tusen ombud på många arbetsplatser i Sverige. Vet du inte vem som är Vision-ombud på din arbetsplats? Fråga dina kollegor.
  • Ring, mejla eller chatta med Vision Direkt. Inga frågor är för dumma!

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar