×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Maria Lindeberg och Sofia Gullberg.

    Maria Lindeberg och Sofia Gullberg.

"Det kommer att finnas ett enormt behov av nya medarbetare inom kommunen snart"

Med bara några månader kvar till examen började studenten Sofia Gullberg fundera över olika sätt att få kontakter i arbetslivet för att hitta ett intressant jobb. I våras bestämde hon sig för att använda Visions tjänst ”Prova på en arbetsdag”. På Visions hemsida hittade hon Maria Lindeberg, projektkoordinator på kommunen i Upplands Väsby, som anmält sig som studenthandledare.

Fakta

Maria Lindeberg - projektkoordinator på specialistenheten i Upplands Väsby kommun. Har jobbat på kommunen i sju år.

Sofia Gullberg - projektledare för tre projekt som rör inflytande för invånarna i Väsby. Läste tidigare ett masterprogram i mångfaldsstudier på Uppsala universitet och fick ett vikariat på Upplands Väsby kommun efter att ha använt Visions tjänst ”Prova på en arbetsdag”.

Jag tycker att det är roligt att ha med unga människor att göra, säger Maria. Det är en otrolig tillfredsställelse för mig att vara i den positionen i livet där jag har möjlighet att hjälpa studenter in i arbetslivet. Sen får man också värdefull input från studenter som kommer till ens arbetsplats.

– Så mycket idag handlar om kontakter, säger Sofia. Har man inga kontakter och inga föräldrar med kontakter får man söka efter dem på annat sätt. 

Sagt och gjort. Sofia skickade ett meddelande till Maria och kort därefter blev hon inbjuden att följa med henne under en arbetsdag på kommunen.

Tidigare var jag nog positiv till att arbeta på en kommun men hade svårt att se hur en dag där ser ut, säger Sofia. Som student får man mer info om jobb på statlig nationell nivå. Då tänker man ”hur ska jag komma dit?”. För att söka sådana tjänster behövs erfarenhet och då är ett jobb i en kommun värdefullt att ha på sin CV.  Genom mitt nuvarande jobb här får jag också kontakt med andra organisationer. Så om jag inte skulle få vara kvar när mitt vikariat här på kommunen går ut, har jag ändå fått ett stort nätverk som kan hjälpa mig vidare, fortsätter hon nöjt.

Att Sveriges kommuner inom en snar framtid kommer att behöva anställa många nya personer är något som båda återkommer till flera gånger.

Vi ser ju att det kommer att finnas ett enormt behov av nya medarbetare inom kommunen snart, med tanke på pensionsavgångarna, säger Maria.

Maria, hur la du upp dagen när Sofia skulle gå med dig?
Min plan var att först berätta om mitt arbete, säger Maria. Därefter gick vi runt till flera olika enheter på kommunen. Jag ville visa Sofia mångfalden tjänster som finns på en kommun. Och så blev jag och Sofia inbjudna till en projektworkshop hos en kollega.

Maria och Sofia framför ett av de projekt som Sofia projektleder.– Projektet som vi pratade om på mötet den dagen, är ett av de projekt som jag nu leder, säger Sofia.  Dagen översteg verkligen mina förväntningar eftersom jag inte bara fick veta vad Maria jobbade med, utan även vad det finns för andra tjänster. Innan hade jag känt mig nedslagen när jag hörde att det är överflöd på samhällsvetare. Men nu såg jag i stället att det finns möjligheter och en mängd jobb för mig.

Sofia var så intresserad under dagen, säger Maria. När dagen var slut gick jag till min chef och berättade om dagen med Sofia och att jag fått ett gott intryck av henne.

Det var jättebra timing för jag var väldigt nära att ta examen, berättar Sofia. Men jag provade egentligen den här tjänsten för att jag ville få kunskap om vilken typ av jobb som finns för samhällsvetare. Att jag fick jobb precis här var en lyckträff.

Sofias initiativ att prova på en arbetsdag hos Väsby kommun bidrog till anställningen, det råder det ingen tvekan om.

Sofias chans att få jobb här ökade väsentligt genom att hon var här för att prova på en arbetsdag och sedan skickade in sin CV, säger Maria. Vi är i ständigt behov av arbetskraft.

Sofia, varför tycker du att man som student ska prova på en arbetsdag?
Du har en utbildning som är värd nåt så våga visa dig själv, tipsar Sofia. Prova en arbetsdag, berätta vad du kan och tycker är roligt och lämna din CV. Det här jobbet var en väg in för mig. Jag känner mig trygg i att allt kommer att lösa sig för mig i framtiden.  

Och kom ihåg att man inte måste vara en ”extrovert” person för att få jobb inom kommunen, säger Maria. Vi har tjänster som passar alla typer av människor!

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har över 200 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum