Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Verksamhetsåret

 • Valutskottet väljs. Avdelningens eller klubbens valutskott väljs på årsmötet eller höstmötet. Medlemmarna kan ge förslag på valutskott under mötet eller genom en nomineringsprocess.
 • Utbildning. Det nyvalda valutskottet erbjuds utbildning från Vision. Ta reda på när nästa fysiska utbildning arrangeras eller genomför e-utbildningen för valutskott på egen hand
 • Deltar på möten. Under verksamhetsåret deltar valutskottet på styrelsemöten och andra möten. Det är bra att få en så stor kännedom om verksamheten och vilka personer som är aktiva för att kunna ge så bra förslag som möjligt inför kommande nomineringsprocess.
 • Nomineringsprocess. När det är dags att arbeta fram en ny styrelse, börja med att intervjua var och en i nuvarande styrelse om deras erfarenheter och tankar. Vill hen fortsätta eller inte? Kommunicera med medlemmarna på lämpligt sätt och be dem nominera. Det är viktigt med sista datum för nominering. Efter detta är det endast valutskottet som kan nominera. Valutskottet kan föreslå antingen att sätta ut en dag innan årsmötet, exempelvis 2 veckor, då nomineringen är avslutad. Detta ger möjlighet att förbereda valet och kontakta alla föreslagna på lika villkor innan årsmötet. De kan också låta nomineringen pågå fram till årsmötet. Det innebär att valutskottet inte får in alla nomineringar innan ni gör ert förslag.

  I kommunikationen med medlemmarna ska informationen innehålla
  - När valen ska ske
  - Vilka uppdrag det gäller
  - Vilken dag senast som nomineringarna ska vara hos valutskottet
  - Hur förslagen ska lämnas - till vem och på vilket sätt
 • Intervjuer. Valutskottet genomför intervjuer med de nominerade.
  Intervjufrågor till nominerade (pdf)
 • Förslag till ny styrelse. Valutskottet tar fram sitt förslag till styrelse och revisorer. Valutskottets förslag, tillsammans med övriga nomineringar, presenteras och görs tillgängligt för medlemmarna inför årsmötet.
 • Ny styrelse och revisorer väljs. Valutskottet presenterar sitt förslag till styrelse och revisorer på årsmötet. Medlemmarna väljer sedan styrelse och revisorer.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar