Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Två personer sitter i möte.

Valutskott

Ett valutskott har till uppgift att ge förslag till en fungerade och aktiv avdelnings- eller klubbstyrelse. Du har en viktig roll att ge förutsättningar för ett bra styrelsearbete och se till att styrelsens sammansättning speglar medlemmarna.

Ofta är det på årsmötet som medlemmarna väljer styrelseledamöterna, men det kan också ske på höstmötet. Det är viktigt att valutskottet har en dialog med medlemmarna om vilka behov som finns och vad olika fackliga uppdrag kan innebära. Du ska arbeta utifrån Visions värdegrund, mål och stadgar.

Vision har medlemmar i många olika yrken. Du behöver se till att personerna som föreslås har olika yrken och bakgrund för att tillsammans kunna representera alla medlemmar. I uppdraget ingår också att göra valutskottets uppdrag synligt för medlemmarna och fånga upp intresserade personer inför framtiden.

E-utbildning för valutskott

Ditt uppdrag som valutskott

Ditt uppdrag i valutskottet finns tydligt beskrivet i din uppdragshandling

Uppdragshandling för valutskott (pdf)

I Visions stadgar finns beskrivet hur valutskottet ska arbeta i avdelningar och klubbar. Där finns också valordningen som beskriver hur val ska gå till i alla nivåer av förbundet.

Vision ska verka för att ha en mångfald i våra styrelser. Där spelar valutskottet en mycket viktig roll.

Film om mångfald (play.vision.se)

Mallar för valutskott

Här finns mallar för valutskottets arbete. Använd dem som de är eller som inspiration.

E-utbildning för valutskott

Med Visions e-utbildning för valutskott får du grunderna för ditt uppdrag.

 

Till utbildningen

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar